Fotbalul feminin. O disciplină sportivă poate nu cu așa multă tradiție în România sau în Brașov, dar cu ceva în plus față de fotbalul masculin. Are acel ceva, acel element care îi dă un aer mai atrăgător, mai frumos, mai aparte. Într-un proiect de anvergură cum este ACS Kids Tâmpa Brașov, care se dorește a fi numărul 1 în Brașov și nu numai, era firesc să apară o secție de fotbal fete. Una care a pornit mai greu, dar care, încet-încet, începe să crească și o face frumos. Iar cel ce se ocupă de destinele fotbalului feminin de la Kids Tâmpa este Bogdan Gordaș. Un antrenor tânăr (31 de ani), care chiar dacă nu a jucat fotbal la un nivel înalt, are o ambiție și un entuziasm greu de găsit. „Iubesc foarte mult fotbalul și chiar vreau să-mi fac un nume în acest sport frumos. Chiar dacă provin dintr-un fotbalist modest, care a evoluat doar la nivel județean, am ambiția și pasiunea necesare pentru a reuși ca și antrenor”, a declarat Bogdan Gordaș.

De unde a venit ideea unei secții de fotbal fete la Kids Tâmpa? „Pentru că este un sector unde Brașovul și în general România stă foarte prost. Iar la noi în oraș sunt multe fete care doresc să practice sportul rege, dar nu o pot face decât în echipe de băieți. Noi aveam deja două fete, pe Aida și Ariana Bucșă, care deja jucau la o grupă de băieți și o făceau foarte bine. Drept dovadă au ieșit campioane naționale la 2011. Dar una este să joci cu băieții, iar alta este să faci parte dintr-o echipă de fete. Sigur, începutul a fost mai dificil, pentru că ne-am lovit în principal de mentalitatea părinților, care cred că este un sport prea dur, neindicat pentru fete. În ultima vreme însă, lucrurile s-au mai schimbat și au început să vină tot mai multe micuțe la secția noastră”, a adăugat Gordaș.

Tehnicianul clubului „alb-albastru” a precizat că este mult mai dificil de lucrat cu fetele decât cu băieții: „Chiar dacă sunt aceleași antrenamente, aceleași lucruri de bază care se învață și la băieți, este mult mai dificil să lucrezi cu fetele. Nu poți să le cerți ca pe băieți, nu poți să ai aceleași așteptări, trebuie tot timpul să fii atent ce le spui, ce le transmiți, cum faci asta. Este important să găsești o cale să le explici altfel ce au de făcut, cum pot crește, cum pot evolua, iar dacă reușești acest lucru, atunci totul devine mai ușor. Am descoperit că fetele sunt mult mai ambițioase decât băieții, vor să învețe cât mai multe, într-un timp cât mai scurt, iar asta nu poate decât să mă bucure”.

Pentru Kids Tâmpa fete, vara anului 2021 a adus și prima provocare: participarea la turneul Brașov Junior’s Cup. „A fost prima lor întâlnire cu un turneu adevărat, chiar dacă au jucat într-o competiție de băieți. Emoții, meciuri, atmoferă, părinți, bunici, goluri, le-au trăit pe toate pentru prima oară și s-au bucurat foarte mult. A fost ceva nou, care le-a plăcut și le-a dat încredere că drumul pe care l-au ales este unul cu multe provocări, dar și cu recompense frumoase”, a mai spus antrenorul de la Kids Tâmpa.

În prezent, tânăra secție de fotbal feminin de la Kids Tâmpa Brașov are în componență fete născute între anii 2009 și 2014. Înscrierile sunt deschise în continuare, mai ales că în curând micuțele fotbaliste vor participa pentru prima dată la Campionatul Național de Fotbal Feminin pentru jucătoarele sub 13 ani. „Ne bucurăm că am reușit să ne înscriem în campionat, dar avem foarte multe emoții. Încă nu știm sigur în ce serie vom fi și care va fi desfășurarea exactă a competiției. Suntem încrezători că vom învăța multe și că vom crește de la meci la meci. Îmi doresc să facem ca fotbalul feminin să fie unul mai cunoscut, să schimbăm mentalitatea părinților și a celor care cred că nu e un sport pentru sexul frumos și să le oferim micuțelor bucuria de a practica cel mai frumos sport din lume”, a încheiat Bogdan Gordaș.

Pentru înscrieri, îl puteți contacta pe Bogdan Gordaș la următorul număr de telefon: 0753 698 668.