ACS Kids Tâmpa, singura școală formatoare din Brașov prezentă în topul academiilor românești de fotbal

ACS Kids Tâmpa va continua să dea echipe în Liga Elitelor și în sezonul 2021-2022, după ce Federația Română de Fotbal a anunțat clasificarea academiilor din România. În clasamentul din 2021, „urșii” ocupă locul 24, păstrându-și punctajul obținut în urmă cu un an, 72.91.

„Ne bucură faptul că suntem, din nou, în topul academiilor de fotbal din țara noastră. Acesta este profilul pe care ne axăm în proiectul nostru, anume să creștem cât mai mulți tineri fotbaliști brașoveni. Ne dorim să lucrăm după principii folosite la marile academii din lume, să ne formăm și să ne consolidăm o identitate a noastră, în acest sector juvenil al fotbalului. Trebuie să amintim, însă, și problemele cu care ne confruntăm, iar faptul că am ales să ne păstrăm punctajul din urmă cu un an se datorează infrastructurii precare de care beneficiază Brașovul”, a precizat președintele ACS Kids Tâmpa Brașov, Adrian Zahariea.

Ediția 2021 a proiectului clasificării academiilor de copii și juniori, cea de-a treia, a adunat un total de 61 de cluburi participante în competițiile de juniori FRF. La cererea lor sau având obligativitatea prin participarea în Liga 1, aproape jumătate dintre academii, 27, au intrat în procesul de reevaluare, în timp ce 31 dintre acestea au ales, în baza deciziei luate de FRF în contextul pandemiei, să își păstreze punctajul obținut în 2020.

„Vestea bună este aceea că vom continua să jucăm în Liga Elitelor. În sezonul precedent, unul în care am fost greu încercați de tot ceea ce înseamnă această pandemie, am fost singurul club din județ cu participare în competițiile U17 și U19 și suntem singurii care avem continuitate în acest sens. De altfel, ținând cont de criteriile drastice de clasificare, Kids Tâmpa este singura structură ce va avea șanse reale să intre în acest top și în următorii ani. Mergem pe același drum și dorim să confirmăm că suntem cea mai bună școală din județ și una dintre cele mai bune din centrul țării. Vrem să fim o construcție solidă, cu baza pe tot ceea ce înseamnă o academie. Din păcate, trebuie să semnalăm faptul că Brașovul va avea tot mai mult de pierdut în fața unor cluburi de copii și juniori din orașe în care infrastructura stă mult mai bine. Acest lucru se va face tot mai simțit de la an la an”, a spus și managerul tehnic al „urșilor”, Nicolae Văduva.

*Proiect cofinanțat de Consiliul Județean Brașov.