Nadia Comăneci, Marius Urzică, Andreea Răducan, Marian Drăgulescu. Sunt doar câteva nume imense din istoria gimnasticii românești. România are un trecut glorios în gimnastică, dar prezentul și mai ales viitorul nu sunt sau nu se arată prea roz. Totuși, cu pasiune, ambiție, dar și cu oameni potriviți, putem avea din nou, în timp, rezultatele care ne ofereau motive de mândrie în trecut. Proiectul ACS Kids Tâmpa Brașov / ACS Tâmpa Brașov are și o parte dedicată gimnasticii: și artistice și ritmice. O secție care reprezintă un sport ce nu a mai fost băgat în seamă în ultimii ani în Brașov, dar care promite să schimbe acest lucru.

Și pentru că spuneam că este nevoie de ambiție și paisune pentru a reuși ceva, Kids Tâmpa se poate lăuda că are asemenea calități din plin. Și plus tinerețe. Octavian Dascăl este cel mai tânăr antrenor de la ACS Kids Tâmpa. La doar 17 ani, este încă elev de liceu, dar are ceva ce e greu de găsit: are o dragoste specială pentru acest sport, pe care l-a practicat de la 5 ani și pe care dorește să-l readucă cu adevărat la gloria de altădată. Sau măcar să încerce. „Pentru mine gimnastica înseamnă totul. Este un sport pe care-l iubesc de mic și nu cred că se va schimba asta niciodată. Am fost implicat 12 ani în gimnastică, ca și sportiv, iar de ceva mai puțin de un an am trecut de partea cealaltă, a antrenorilor. Mă bucur că am ocazia să fac parte din acest proiect special, cum este ACS Kids Tâmpa Brașov și pot să spun că voi lupta ca să pun și eu umărul ca secția de gimnastică că reprezinte cu mândrie acest club” a declarat, vizibil emoționat, Octavian.

Poate unii ar critica alegerea conducătorilor clubului de a încredința un sport unui antrenor atât de tânăr. Dar, dacă stai doar câteva minute de vorbă cu Octavian, îți vei da seama de pasiunea și ambiția lui și vei ști că alegerea este una potrivită. „Știu, multă lume ar putea să spună că nu am experiența necesară ca și profesor, nu ca și sportiv, pentru a putea face această meserie, de antrenor. Dar îi contrazic și le spun că am tot ce trebuie. Am învățat multe în cei 12 ani de practicat gimnastica, am trecut prin multe situații, care m-au călit și care m-au făcut să realizez că pot oferi acestui sport multe. Sigur, sunt la început, mai am multe de experientat și de învățat și ca și antrenor, dar și ca și om. Dar toate vor veni pe parcurs. Consider că am abilitățile necesare, dar mai ales dorința de a reuși. După ce termin liceul vreau să urmez cursurile Facultății de Educație Fizică și Sport, dar și să iau parte la o multitudine de alte stagii de perfecționare pentru a crește și a le putea oferi elevelor mele o șansă și mai însemnată pentru marea performanță”, a mai adăugat tânărul tehnician.

Secția de gimnastică de la ACS Kids Tâmpa Brașov are în prezent 21 de sportive, cea mai mică fiind în vârstă de 6 ani, iar cea mai mare 13 ani. „Obiectivul nostru este să aducem cât mai multe fete spre acest sport. Este important să știe că aici pot învăța baza gimnasticii de performanță. Iar mai apoi, să poată face pasul către Centrele de Excelență și loturile naționale. Sigur, e greu, pentru că ne desfășurăm activitatea într-o sală veche, dar sunt promisiuni că se va schimba acest lucru. Deși avem o istorie scurtă, am participat la mai multe competiții de gimnastică, iar aici amintesc de Cupa Regal Dance de la București și Ploiești, unde am reușit rezultate foarte bune și am arătat că gimnastica brașoveană are viitor. Cu siguranță vom mai merge și la alte competiții, pentru că ne ajută foarte mult să creștem și să ne apropiem de obiectivul noastru, de a face pasul spre marea performanță”, a precizat Ovidiu.

Tânărul antrenor brașovean are și un mesaj pentru părinții care vor să-și aducă fetițele la gimnastică: „De ce gimnastică? Pentru că dezvoltă foarte bine corpul, cât și mintea. Și aici dau exemplul meu. Pe mine m-a ajutat enorm această disciplină și ca sportiv, dar mai ales ca om. Este un sport care te educă, care te învață să lucrezi în echipă, care te face mai bun din toate punctele de vedere. Astfel, că nu ezitați și aduceți-le pe cele mici la noi, la gimnastică la ACS Kids Tâmpa. Nu veți regreta”.