Baschet. Un sport care a avut întotdeauna un feeling bun cu Brașovul. O disciplină practicată de mulți ani la poalele Tâmpei și care a adus rezultate frumoase, de care ne aducem aminte tot timpul cu bucurie. ACS Kids Tâmpa Brașov / ACS Tâmpa Brașov încearcă să mai pună o piatră de temelie la baza unui sport care a rămas în umbră în ultimii ani și care poate oferi multe iubitorilor sportului din orașul nostru și nu numai.
Astfel, de câteva luni, la Kids Tâmpa a început o muncă foarte dificilă, dar frumoasă, aceea de a pune bazele unei secții de baschet profesioniste, care să ofere, pe viitor, perspective importante pentru marea performanță. Da, marea performanță! Trebuie să țintești sus ca să poți să ajungi la un nivel ridicat! Iar cea care a răspuns afirmativ unei astfel de provocări este Anda Constatinescu, un om pentru care baschetul înseamnă enorm. „Nu este un proiect simplu deloc. Ba chiar, multă lume nici măcar nu ar vrea să audă de așa ceva pentru că este foarte dificil de realizat. Dar tocmai pentru că este un proiect foarte greu de pus în practică m-a atras. Și știți cum se spune, munca dificilă își va arăta roadele dacă investești multă pasiune și perseverență, iar când se va întâmpla acest lucru, toate obstacolele de pe parcurs vor fi uitate, iar bucuria va fi foarte mare”, a declarat Anda Constantinescu.

Startul este întodeauna cel mai dificil. „Am început doar de câteva luni, din octombrie 2019, iar totul este foarte greu. De la găsirea unei baze de pregătire, la identificarea de noi sportive pentru a ne mări aria de selecție și până la încercarea de a construi un sistem care să acopere toate grupele de vârstă, totul este o muncă epuizantă, care presupune de multe ori să găsești soluții inovatoare. Dar este ceva ce îmi place la nebunie, mai ales că este vorba de un sport pe care-l iubesc de mică”, a mai adăugat tehnicianul brașovean.

În prezent, sunt 14 sportive legitimate la secția de baschet de la ACS Kids Tâmpa, fete care se încadrează la categoria U14. „Pentru că am început destul de târziu, nu am putut să ne înscriem în Campionatul Național U15. Dar, am reușit să găsim o competiție și mai puternică, ce ne va ajuta foarte mult în perioada următoare. Suntem înscriși în Campionatul Municipal București, unde sunt 20 de echipe puternice. Campionatul e împărțit în 2 serii, iar primele 2 clasate din fiecare serie vor merge mai departe pentru a se lupta pentru titlul de campioană. Obiectivul nostru este ca în anul următor să ne înscriem în Campionatul Național, tot la U15. De asemenea, vrem să formăm și echipe de Baby Baschet și Mini Baschet, pentru a a avea un sistem care să ne permită să creștem frumos”, a mai declarat Anda Constantinescu.

Antrenorul grupării de la poalele Tâmpei a precizat că și-ar dori să aibă cât mai multe fete la antrenamente: „Sigur, dorința mea este să facem selecții și să avem cât mai multe fete să practice acest sport frumos. Baschetul este o garanție a dezvoltării armonioase, atât pe plan fizic, dar și pe plan psihologic și social. Este o șansă de a crește frumos și de a ajunge, poate, la un moment dat, la performanțe mari, dar și oportunitatea de a învăța multe lucruri ce te vor ajuta în viață. Așa că, îi încurajez pe părinți să-și aducă copiii la baschet, la Kids Tâmpa, pentru că nu vor regreta”.