De aproape doi ani de zile, proiectul ACS Kids Tâmpa Brașov / ACS Tâmpa Brașov s-a îmbogățit cu o secție de volei feminin. De ce volei? Pentru că este un sport de tradiție în Brașov, între timp uitat, dar care a dat mulți campioni de-a lungul anilor. Poate că nu se compară nici pe departe cu popularitatea fotbalului, dar este totodată un sport spectaculos, în care rezultatele se văd foarte repede, adică nu trebuie să aștepți mult pentru ca punctele să se adune pe tabelă sau să se marcheze ca la „vărul” său cu mingea mai mare. La fel însă ca la „sportul rege”, ca să poți readuce gloria de altădată este nevoie de oameni inimoși, cu multă pasiune, care vor lupta cu tot sufletul pentru ceea ce cred. Iar un astfel de om este George Andrei, coordonatorul secției de volei de la ACS Kids Tâmpa Brașov.

George este un fel de „one man show” al voleiului de la Kids Tâmpa, fiind și conducătorul secției, antrenor, profesor, psiholog, părinte sau frate mai mare pentru cele 20 de fete pe care le învață ABC-ul voleiului. „Voleiul este un sport pe care l-am practicat ca și junior, dar pe care am ajuns să-l iubesc și să-l înțeleg și mai mult de când sunt antrenor. Munca mea este și pasiunea mea și încerc să am și eu o mică contribuție la niște vremuri mai bune ale acestui sport în Brașov, dar nu numai. Iar când am primit propunerea de a mă alătura proiectului ACS Kids Tâmpa Brașov, nu am ezitat să accept. Este un proiect serios, cu oameni serioși și ambițioși, care vor să facă treabă și să ofere copiiilor din Brașov o șansă mare: de a practica un sport la un club profesionist, care îți va oferi toată îndrumarea pentru a ajunge la marea performanță”, a declarat George Andrei.

Deși, cum spuneam, este parte a clubului doar de 2 ani, secția de volei are un viitor frumos. Atât în Campionatul Național pentru Junioare 3, dar mai ales în cel pentru Junioare 4, ACS Kids Tâmpa Brașov a făcut o figură frumoasă și a început să-și facă un nume în voleiul autohton. „Obiectivele noastre sunt să creștem jucătoare pentru marea performanță. Pentru asta este nevoie de o piramidă cu o bază extrem de solidă. O piramidă, care, încet, capătă formă și care se construiește frumos și începe să-și arate valoarea. Și la Junioare 3, dar mai ales la Junioare 4, am arătat că suntem în stare să ne luptăm cum grupări de tradiție în acest sport, dar, mai presus, că le putem învinge. La Junioare 4 suntem calificați în turneul semifinal, ce ar urma să aibă loc la Bacău, după ce vom trece, sperăm cu bine, cu toții de încercarea asta provocată de pandemia de coronavirus. Practic, suntem între primele 20 echipe din țară, cu șanse mari de a prinde turneul final și de a lupta pentru un loc pe podium. Iar ăsta nu e un lucru mic”, a mai adăugat George Andrei.

Tehnicianul brașovean a oferit și motive părinților de a-și aduce fetele să practice volei la ACS Kids Tâmpa Brașov: „Voleiul este un sport complex, o disciplină completă, care formează un caracter frumos. Din punct de vedere fizic, datorită specificului jocului, fetele vor avea o creștere frumoasă în înălțime, o musculatură evidențiată, dar și un aspect loginlin, pe care orice tânără și-l dorește. Voleiul nu e un sport de contact, dar este unul spectaculos, care te poate învăța disciplină, ambiție, pasiune, dar și multe altele”.

În final, George Andrei a dăugat că „încercăm să reînviem tradiția unui sport care avut rezultate în trecut în Brașov. Și aici amintesc evoluția băieților de la Tractorul Brașov, dar și multele echipe pe care le-a dat județul nostru la fete, ce s-au luptat an de an pentru promovarea în Liga a 2-a. Voleiul a avut întotdeauna tradiție la Brașov și vrem să arătăm acest lucru prin proiectul nostru. Odată cu planurile pentru o bază sportivă a noastră, proprie, vrem să creștem și noi ca secție și să avem poate o echipă de senioare, care să le ofere fetelor să aibă o șansă și mai mare spre marea performanță. Va fi nevoie de timp pentru a realiza toate astea, dar avem pasiunea, ambiția și cunoștiințele necesare pentru a reuși”.