Lena Brebeanu. Un nume cu rezonanță în handbalul românesc. Un om caracterizat de profesionalism, seriozitate, implicare, dăruire, ambiție și multe alte adjective care, adunate împreună, nu ar putea sintetiza pe deplin activitatea doamnei handbalului din Brașov și România. Creatoare de jucătoare cu renume, precum Paula Ungureanu, Lena Brebeanu s-a alăturat, din 2019, proiectului ACS Kids Tâmpa Brașov / ACS Tâmpa Brașov. Serioasă și ambițioasă, cunoscuta antrenoare a luptat încă din primele zile ca secția de handbal să înceapă cu dreptul și să facă pași mici, dar siguri, către marea performanță. „Am colaborat cu Nicu Văduva pe vremea când eram amândoi la Corona Brașov, iar când mi-a prezentat proiectul pe care vrea să-l implementeze la Kids Tâmpa, nu am stat pe gânduri și am acceptat imediat. Chiar dacă am avut și atunci și am și acum alte opțiuni, am îmbrățișat cu drag această provocare și sunt singură că vom reuși să obținem ceea ce ne-am propus”, a declarat Lena Brebeanu.

Începutul a fost un pic mai dificil, dar ambiția și determinarea tehnicianului, împreună cu suportul și sprijinul colegelor Gabriela Văduva și Alexandra Bălțat a dus la un start reușit. „Am început prin a strânge jucătoare pentru a forma o echipă de Junioare 3 cu care să ne înscriem în campionat. Am căutat să avem și talie și vârstă. Și am reușit asta, împreună cu Golden Kids, club cu care am făcut o colaboare, astfel că am putut construi o echipă care și anul viitor vor fi Junioare 3, iar acesta este câștigul nostru”, a mai povestit doamna Brebeanu.

Antrenorul brașovean a dezvăluit și care sunt planurile pentru perioada următoare: „Scopul nostru este formăm jucătoare pentru marea performanță. Și pentru asta am gândit un sistem de tip piramidă, cu 2 echipe la Baby Handbal (fete născute după anul 2011), 2 la Mini Handbal (fete născute în anii 2010 și 2011) și câte o echipă la Junioare 4 (fete născute în anii 2008 și 2009) și una la Junioare 3 (fete născute în anii 2006 și 2007). Astfel, putem da șansa tuturor fetelor de a juca, de a învăța ABC-ul handbalului și de a crește frumos. Pot să spun că avem deja de pe acum 3-4 fete, cu mare potențial, despre care cu siguranță veți mai auzi în viitor. Sunt sigură că, jucătoarele noastre, cu o pregătire și o instruire adecvată și cu multă sănătate, vor avea un viitor frumos”.

Lena Brebeanu a vorbit și despre obiectivul secției de handbal de la ACS Kids Tâmpa Brașov: „Vrem să aducem cât mai mulți copii la handbal. Am construit deja acea piramidă, de care vorbeam mai sus, și ne propunem ca la fiecare categorie de vârstă să încercăm că creem cât mai mulți sportivi de valoare, care să crească încet, dar sigur. Toți copiii vor avea șansa să joace, să practice un sport frumos și să se dezvolte armonios. De asemenea, încercăm să avem relații foarte bune cu celelalte cluburi, iar în campionatul ce va începe în toamnă să ne clasăm în primele 6 locuri în seria noastră. În acest sens, în funcție de cum va evolua toată situația aceasta cu coronavirus, am dori să facem un cantonament la mare, dar și foarte multe jocuri de verificare”.

Deși nu are o istorie mare în spate în handbal, ACS Kids Tâmpa Brașov dă deja două sportive la Centrul Național de Excelență de la Brașov, pe Larissa Torok și Melissa Morărescu. „Sunt mândră de ele și de ce au reușit într-un timp foarte scurt. Cu siguranță vor mai fi și alte fete de la noi care vor face acest pas. De aceea, rog părinții să aducă copiii la handbal la ACS Kids Tâmpa Brașov. Nu vor regreta”, a încheiat Lena Brebeanu.