Nicu Văduva este cu siguranță sufletul proiectului ACS Kids Tâmpa Brașov/ACS Tâmpa Brașov. Încă de la început a dorit să adune lângă el oamenii potriviți pentru a pune în practică o idee nebună: aceea de a face un club sportiv de elită pentru Brașov și nu numai. Dacă Adrian Zahariea este cel care se ocupă de partea administrativă a grupării de la poalele Tâmpei, Nicu Văduva e cel responsabil pentru a găsi, aduce și implementa cele mai noi strategii, metode și planuri de pregătire pentru a ajunge la obiectivul declarat, acela de a da cât mai mulți sportivi de performanță pentru Brașov și România. „Ne-am asumat un obiect foarte dificil de atins, mai ales în condițiile actuale ale vieții din România, dar și, mai nou, a acestei încercări date de pandemia de coronavirus. Poate că multă lume ne crede că suntem nebuni, că nu putem face asta, mai ales că implicarea în sport a devenit o muncă pe care foarte puțini au curajul să o facă. Noi vrem să fim acea scânteie, acel impuls de care e nevoie în societate pentru ca oamenii să înceapă să se uite spre sport și să ajute lumea sportului. Vrem să arătăm că, dacă vrei cu adevărat, niciun obstacol nu este de netrecut. Și vom lupta cu toată ființa pentru a reuși”, a declarat Nicu Văduva.

Managerul grupării brașovene a explicat și ce planuri de viitor sunt la clubul „alb-albastru”: „Chiar dacă începtul clubului nostru a fost unul firesc, cu secția de fotbal, pentru că majoritatea dintre cei implicați proveneam din acest domeniu, al sportului cu balonul rotund, treptat am început să ne lărgim paleta și cu alte discipline sportive, precum handbal, volei, baschet, gimnastică, dans sportiv și mai nou badminton. Diversificarea este cheia pentru a atrage cât mai mulți copii din județul Brașov și nu numai să facă sport de performanță. Nu tuturor copiiilor le place fotbalul, iar noi încercăm să venim în sprijinul lor prin aducerea unor discipline care să le ofere condițiile ideale pentru a putea urma, cu succes, o carieră sportivă. Încercăm și ne luptăm ca să aducem lângă noi din ce în ce mai mulți oameni valoroși (Adrian Hârlab la fotbal, Lena Brebeanu la handbal, Andrei George la volei, Anda Constantinescu la baschet), care să ne ajute în îndeplinirea obiectivului propus”.

Conducătorul „urșilor” a dezvăluit că „încercăm să facem schimburi de experiență cu academii sau cluburi sportive din străinătate, din țări precum Olanda, Spania, Anglia, Italia sau Germania. Avem deja contacte în acest sens, iar după ce va trece, sperăm cu bine, toată nebunia asta cu coronavirus vom accelera lucrurile. De asemenea, vrem ca aceste cluburi să fie un model de inspirație pentru noi. La secția de fotbal procesul de formare a copiiilor între 5 și 19 ani merge bine. Avem jucători la loturile naționale, lucru pe care vreau să-l menținem și în următoarea perioadă. De asemenea, planul nostru este să înființăm o echipă de seniori, pentru a oferi celor care își termină junioratul cadrul în care să crească pe mai departe și apoi să facă pasul către marea performanță. Totodată vom dori să punem accent pe formarea de jucători de elită, care să joace la echipe din străinătate, în general cei de 16 și 17 ani. Îmbunătățirea continuă a procesului de antrenament este un „must have” pe care trebuie să-l avem în vedere constant pentru a reuși”.

Dezideratele de mai sus sunt valabile și la celelalte secții ale clubului, nu numai la fotbal, tocmai pentru a ajunge la rezultatele pe care le doresc toți cei implicați în proiectul ACS Kids Tâmpa Brașov (ACS Tâmpa Brașov). Oficialul clubului brașovean a avut și un mesaj pentru copiii din județ și nu numai: „Veniți să faceți sport la ACS Kids Tâmpa Brașov. Veți găsi aici oameni gata să vă ajute și să vă ofere tot ce este necesar pentru a vă EDUCA și pentru a face PERFORMANȚĂ. Cu siguranță nu veți regreta. Să ne vedem cât mai repede, sănătoși și gata să ajungem în top, acolo unde ne dorim”.