Liviu Negoiță, antrenorul echipei ce va reprezenta ACS Kids Tâmpa Brașov în Liga de Tineret în sezonul 2023/2024 a declarat că țintește obiective mai mari pentru noul an competițional.

„Se anunță un sezon foarte dificil, dar în același timp foarte interesant. Noi ne-am reluat deja de câteva zile pregătirea și pot spune că vrem să țintim destul de sus în sezonul ce va începe peste o lună. Nu ne vom abate de la linia clubului și anume aceea de a crește și forma jucători pentru fotbalul de performanță, dar ne propunem și un obiectv mai îndrăzneț: o clasare în top 4 la finalul anului competițional. De ce nu? De ce să nu vrem mai mult? Pentru că doar așa putem crește, putem evolua. Trebuie să țintești spre cele mai înalte culmi ca să poți realiza ceva. Cu cât ai un obiectiv mai înalt, mai îndrăzneț, cu atât vei fi și mai determinat și vei munci și mai mult pentru a-l atinge. Avem un grup de jucători foarte bun, care a crescut mult anul trecut în Liga Elitelor și trebuie să arate asta în acest an în Liga de Tineret. Eu am mare încredere în ei și știu că putem scrie o pagină frumoasă în istoria clubului nostru, cel mai bun din Brașov de atâția ani și printre cele mai bune din țară. Avem valoare, avem dorință, trebuie doar să muncim enorm pentru a reuși”, a declarat Liviu Negoiță.
„Urșii” au jucat și un prim meci de pregătire contra formația din Liga a 2-a, FC Buzău.

Și echipele ACS Kids Tâmpa Brașov care vor evolua în Liga Elitelor au revenit la pregătiri pentru nou sezon. ACS Kids Tâmpa U17, antrenată de Ovidiu Mihai, este gata să își depășească performanțele de anul trecut și să arate că a căpătat suficientă experiență încât să se poată lupta acolo la vârf, cu cei mai buni.

„Timpul nu este foarte mare. Avem doar câteva săptămâni la dispoziție pentru a pregăti un sezon ce se anunță foarte dificil. Dar eu mă bucur pentru că așa «ne vom căli» și vom putea să evoluăm. Vrem să dovedim că am crescut față de anul trecut, că suntem mai maturi din toate punctele de vedere și că putem să ne îndeplinim obiectivul, accederea în play-offul competiției și o clasare cât mai sus la final. Eu spun că avem ce trebuie pentru a reuși”, a declarat Ovidiu Mihai.
ACS Kids Tâmpa U17 are deja parafate 2 jocuri amicale cu Rapid București și FC Hermannstad.

De destinele ACS Kids Tâmpa Brașov U16 și ACS Kids Tâmpa Brașov U15 se va ocupa Cristian Cristea. „Urșii” antrenați de Cristea au revenit și ei la antrenamente, pentru a acumula cât mai multe în vederea noului an competițional. Dacă grupa de U16 a avut deja un prim contact cu Liga Elitelor, în sezonul trecut, pentru cei de la U15 va fi ceva nou, toți jucătorii dorindu-și să experimenteze pe propria piele ce înseamnă o asemenea competiție, cea mai importantă din țară.

„Am reînceput antrenamentele cu un singur gând: acela de a asimila cât mai mult din ceea ce înseamnă Liga Elitelor și de a încerca să dăm o replică pe măsură adversarilor foarte puternici pe care îi vom întâlni. La U16 avem un pic de experiență acumulată anul trecut, când am făcut o figură foarte frumoasă și vrem să capitalizăm acest lucru și să creștem în exprimare, în încredere, în gândire, în rezultate. La U15 este un prim contact cu această lume a celor mai buni. Chiar dacă vom avea emoții, sunt sigur că le vom depăși repede și că vom face auzit cu tărie numele Kids Tâmpa Brașov. Așteptăm cu nerăbdare să înceapă noul sezon și să arătăm tuturor ce putem”, a declarat Cristian Cristea.

ACS Kids Tâmpa Brașov va avea în noul sezon încă o reprezentantă în Liga Elitelor: grupa U14. Kids Tâmpa U14 este pregătită de Liviu Negoiță și va participa la prima ediție a Ligii Elitelor pentru această categorie de vârstă.

ACS Kids Tâmpa este singurul club din Brașov care are reprezentante la toate categoriile de vârstă din cele mai importante competiții pentru juniori din România, Liga Elitelor și Liga de Tineret.

*Proiect cofinanțat de Consiliul Local și Primăria Municipiului Brașov