ACS Kids Tâmpa Brașov este pe locul 14 în clasamentul academiior de fotbal întocmit de FRF pentru anul 2023. „Urșii” au reușit o urcare spectaculoasă în clasament față de 2022, fiind mai sus cu 10 locuri, dar și având cu aproape 5 puncte mai mult (82 față de 77,2). Academia de Fotbal ACS Kids Tâmpa a depășit în acest an echipe celebre, precum FC Argeș, UTA, Rapid, Petrolul, FCU Craiova sau Dinamo, arătând încă o dată că nu degeaba este numărul 1 în Brașov și printre cele mai bune din țară în ultimii ani.

„Este cea mai bună clasare a noastră de când se întocmește acest clasament. Și asta ne bucură enorm. Am demonstrat încă o dată că viitorul fotbalului brașovean este la Kids Tâmpa și că suntem în continuare cea mai bună academie de fotbal din Brașov și printre cele mai bune din țară. Am depășit multe echipe cu o tradiție foarte mare, iar asta vine să întărească faptul că proiectul nostru este unul profesionist, serios, construit pe baze solide, cu oameni foarte pasionați și care își doresc și muncesc enorm pentru a readuce fobalul brașoven în top. Ne bucurăm mult, dar asta ne obligă să muncim și mai mult”, a declarat managerul execuitv al Kids Tâmpa Brașov, Nicu Văduva.
Primele locuri în clasament au fost ocupate de Farul Constanța, AFK Csikszereda Miercurea Ciuc și FCSB, la fel ca și în 2022.
Procedura de evaluare acoperă 7 domenii fundamentale pentru performanța în fotbalul juvenil, fiecare cu mai multe categorii, după cum urmează: strategie și filosofie (10,5%), echipe și jucători (12,7%), staff tehnic (19,5%), staff suport (7,1%), antrenamente și meciuri (9,2%), infrastructură și facilități (20,5%), rezultate (20,5%).

*Proiect cofinanțat de Consiliul Local și Primăria Municipiului Brașov