Academia de Fotbal ACS Kids Tâmpa Brașov este singurul loc unde poți face cu adevărat performanță. Este singurul club de elită din Brașov. O spun rezultatele, jucătorii formați și ajunși la loturile naționale, dar și la echipe de tradiție din Liga 1 și 2, dar și faptul că doar Kids Tâmpa Brașov are echipe reprezentante la toate categoriile din Liga Elitelor și nou-înființata Ligă de Tineret. Și asta se întâmplă de mai bine de 6 ani. Dacă Liga Elitelor U19 a fost reorganizată în 2022 și s-a transformat în Liga de Tineret, oficialii de la FRF au decis să facă mai atractivă și Liga Elitelor U15 și U16. După o analiză care a arătat că în ultimele 3 sezoane 61% dintre jocuri s-au încheiat la o diferență mai mare de 2 goluri, responsabilii din FRF au decis să intervină și să modifice sistemul de desfășurare, pentru un grad mai mare de atractivitate și competitivitate.

Astfel, noul sistem va cuprinde 36 de echipe, împrățite în 3 serii de câte 12. Împerecherea va fi aceeași la ambele categorii de vârstă, atât U15, cât și U16, astfel că vor fi programate aceleași dueluri, în jocuri succesive. Echipele participante vor fi stabilite în funcție de clasificarea academiilor.

„Suntem academia de fotbal numărul 1 din Brașov. Am demonstrat acest lucru prin rezultatele obținute, prin prezența numeroasă la loturile naționale, dar și prin filosofia noastră. O filosofie corectă, foarte bine gândită, pe un termen lung, cu scopul de a readuce fotbalul brașovean în prim plan. Nu degeaba suntem an de an între primele 24 academii de fotbal din țară și avem echipe la toate categoriile din Liga Elitelor și mai nou la Liga de Tineret. Este rezultatul unei munci de mulți ani, efectuată de oameni profesioniști, tineri, care pun mult suflet. Kids Tâmpa Brașov este cea mai bună alegere în ceea ce privește fotbalul în Brașov și în împrejurimi și vom lupta să rămânem așa și în continuare. Ne bucură faptul că lumea începe să se apropie din ce în ce mai mult de noi, să aibă o încredere din ce în ce mai mare în proiectul nostru. Cu siguranță nu îi vom dezamăgi”, a declarat președintele ACS Kids Tâmpa Brașov, Adrian Zahariea.

„Performanță în fotbal poți face în Brașov doar la Kids Tâmpa”, spune managerul executiv al Kids Tâmpa Brașov, Nicu Văduva. „Suntem singura academie din Brașov și împrejurimi care oferă șanse reale copiiilor de a juca în competițiile cele mai importante, Liga Elitelor și Liga de Tineret. Noi suntem singurii care putem oferi un cadru perfect în care orice copil care vrea să își facă un nume în fotbal poate crește frumos, corect, dar și să se dueleze cu cei mai buni. Iar cei mai buni sunt în Liga Elitelor și Liga de Tineret. FCSB, Universitatea Craiova, Academia Hagi, Dinamo, CFR Cluj sunt doar câteva nume de echipe cu care ne luptăm an de an în cele două competiții și o facem cu fruntea sus și rezultate importante. Doar în dispute cu cei mai buni poți ajunge cel mai bun. Astfel că, vă invităm să ne cunoaștem și să punem prima cărămidă pentru o carieră de vis în fotbal pentru copilul dumneavoastră”, a mai adăugat Nicu Văduva.

*Proiect cofinanțat de Consiliul Local și Primăria Municipiului Brașov