Sportivii de la secția de scrimă a ACS Kids Tâmpa Brașov au participat, weekend-ul trecut, la Varna Cup 2022, o competiție foarte puternică ce s-a desfășurat în Bulgaria, la Varna. Elevii antrenorului Sorin Mladin au profitat de întrecerea din țara vecină pentru a căpăta experiență, dar și încredere pentru următoarele campionate naționale.

Brașovenii au avut un parcurs foarte apreciat la Varna Cup, spadasinii clubului „alb-albastru” obținând trei medalii, dintre care una de argint și două de bronz. La categoria U11 masculin, Andrei Stoica a încheiat competiția pe locul 2, în vreme Ilarian Mihai a fost la final pe locul 3. De asemenea, la categoria U13 feminin, Diana Mathe a terminat pe locul 3. Nici ceilalți sportivi de la Kids Tâmpa prezenți în cunoscutul oraș-port bulgăresc nu s-au lăsat mai prejos. Astfel, Horia Mladin a fost pe locul 5 la categoria U13 masculin, în vreme ce la U13 feminin Ilinca Marinescu s-a clasat pe locul 6.

„O competiție care ne-a ajutat mult. La care am avut rezultate bune, dar și mai important am căpătat experiență și am crescut în evoluții, în încredere în forțele noastre proprii. Am mai pus o cărămidă în cariera acestor copii talentați, care au șanse mari de a-și face un nume în scrima românească și nu numai. Le mulțumesc celor care au crezut în noi, care ne-au sprijinit, clubului, părinților, sușținătorilor noștrii. Cu ajutorul lor, dar și cu multă muncă, ambiție, pasiune și determinare, vom reuși”, a declarat antrenorul coordonator al secției de scrimă de la Kids Tâmpa, Sorin Mladin.

La Varna Cup 2022 au avut reprezentanți 13 cluburi, 11 din Bulgaria și 2 din România (ACS Kids Tâmpa Brașov și LPS Craiova).

*Proiect susținut de Consilul Local și Primăria Municipiului Brașov