• Horia Grideanu a evoluat în meciurile naționalei U16 cu Muntenegru și Spania, primele cu noul selecționer pe bancă. Este motivat să obțină rezultate cât mai bune în noul campionat

Horia Grideanu a făcut parte din lotul cu care reprezentativa U16 a abordat cele patru meciuri amicale din începutul toamnei, 5-0 și 4-1 cu Muntenegru, respectiv 2-1 și 1-5 cu Spania. Trei succese din patru pentru tinerii „tricolori”, la prima acțiune sub comanda noului selecționer, Nicolae Roșca.

Deși nu s-a aflat la prima convocare, „ursul” nostru a perceput stagiul de la Centrul Național de Fotbal de la Buftea ca pe o experiență nouă. „Antrenorul principal s-a schimbat și au fost și colegi noi. De fiecare dată, am lucruri noi de învățat și sunt pus în situații noi de rezolvat. Am avut parte de meciuri interesante, cu adversari diferiți din punct de vedere al strategiei și tipului lor de joc. A fost unul din obiectivele mele sportive să ajung în lotul național, dar în același timp, sunt conștient că fără muncă continuă, devotament și atitudine potrivită, convocarile următoare vor fi incerte. De aceea, eforturile mele vor fi continue pentru menținerea în acestă echipă”, a povestit Horia.

Acesta spune că s-a adaptat cu tot ceea ce înseamnă atmosfera de la naționala U16, iar cu colegii de la lot obișnuiește să țină legătura și în perioadele dintre convocări: „Suntem împreună 10-15 zile și pot spune că mă înțeleg la fel de bine cu toți băieții din echipă. Desigur, cei care jucăm pe același post ar putea fi considerați mai apropiați, deoarece discuțiile sunt mai detaliate cu ei J Sunt amici cu care țin legătura mereu”.

După experiența începutului de toamnă sub „tricolor”, fundașul abia așteaptă să revină alături de ceilalți camarazi ai săi, cei în alb și albastru, sperând într-un sezon cât mai bun în Liga Elitelor U16. „Îmi place să împărtășesc din experiența trăită de mine la lot. Simt că pot transmite lucruri și trăiri noi, constructive, colegilor de la Kids Tampa. Avem în față un sezon cu multe provocări, cu echipe bune pe care le întâlnim în campionat. Este un sezon în care îmi doresc și fac tot efortul să obținem rezultate bune!”, a încheiat jucătorul grupei 2007.

Succes pe toate planurile, Horia!