În cadrul ședinței de Comitet Executiv, care a avut loc joi, la sediul Federației Române de Fotbal, au fost aprobate cele 10 serii ale campionatului Liga 3.

Echipa noastră va evolua în Seria a 5-a, acolo unde s-a aflat și în precedentele sezoane. Ne vor fi colege alte trei formații din județul nostru –  SR Brașov, Olimpic Cetate Râșnov, Olimpic Zărnești, trei din Prahova –  CS Blejoi, CSO Plopeni, CS Păulești, două din Covasna –  Sepsi OSK 2 Sfântu Gheorghe, KSE Târgu Secuiesc și una din Harghita –  AFC Odorheiu Secuiesc.

Vineri, a avut loc și tragerea la sorți a programului Ligii 3. În prima etapă, pe 27 august, „urșii” vor evolua pe teren propriu, pe ICIM, urmând a primi vizita concitadinei SR Brașov. Celelalte partide din prima rundă, în Seria a 5-a, sunt KSE Târgu Secuiesc – Olimpic Zărnești, CSO Plopeni – CS Păulești, Sepsi OSK 2 – Olimpic Cetate Râșnov și CS Blejoi – AFC Odorheiu Secuiesc.

În continuare, ACS Kids Tâmpa va întâlni CS Păulești (etapa a 2-a, în deplasare), KSE Târgu Secuiesc (etapa a 3-a, acasă), CSO Plopeni (etapa a 4-a, în deplasare), Olimpic Zărnești (etapa a 5-a, acasă), Sepsi OSK 2 (etapa a 6-a, acasă), CS Blejoi (etapa a 7-a, în deplasare), AFC Odorheiu Secueisc (etapa a 8-a, acasă) și Olimpic Cetate Râșnov (etapa a 9-a, în deplasare).

  • După sezonul regulat (18 etape, 9 tur-9 retur), se va trece la playoff și playout.
  • La playoff vor participa primele patru clasate, iar la playout celelalte şase echipe rămase.
  • Playoff-ul se va disputa în formatul tur-retur-tur, cu un total de 9 etape. Playout-ul se va disputa în formatul tur-retur, cu un total de 10 etape.
  • Primele două clasate din playoff-ul fiecărei serii se vor califica, la final de sezon, pentru barajele de promovare în Liga a 2-a.
  • În schimb, ultimele două clasate din playout-ul fiecărei serii vor retrograda în Liga a 4-a.

Programul complet al sezonului regulat din Seria a 5-a a Ligii a 3-a poate fi urmărit la linkul: https://www.frf.ro/wp-content/uploads/2022/08/Seria-5-Liga-3-2022-2023.pdf