Partida de sâmbătă, dintre ACS Kids Tâmpa Brașov și CS Blejoi a avut și un moment mai aparte. Rareș Plăiașu, jucător de doar 15 ani, și-a făcut debutul la seniori, chiar într-un meci oficial în Liga a 3-a. Un moment important pentru tânărul atacant crescut la academia grupării „alb-albastre”, care a avut șansa să bifeze primele minute la seniori și la un nivel important. „Sincer, am avut ceva emoții, dar mi-au trecut repede după ce am intrat în joc. A fost o surpriză pentru mine când am aflat că sunt convocat pentru acest joc, iar când mi-a spus domnul profesor că urmează să intru în teren am simțit așa, niște furnicături pe șira spinării. Pentru că este un moment important în cariera mea. Îmi pare rău că acest debut al meu nu s-a petrecut într-un joc în care să fi câștigat echipa, dar o să vină și victoriile. Sunt sigur de asta”, a declarat Rareș Plăiașu.

Pentru Rareș debutul la seniori este încununarea unui an în care a evoluat constant în Liga Elitelor, atât la U16, dar și la grupele mai mari, U17 și U19. „Mă bucur că pot să joc la un asemenea nivel și în Liga Elitelor și în Liga a 3-a. Este o provocare pentru mine, pe care o accept cu mare drag. Consider că e un pas înainte în cariera mea. Mi-aș dori ca să prind mai multe meciuri în echipa de seniori, unde să am evoluții bune, care să ajute echipa, iar mai apoi să fac pasul către o ligă superioară sau poate un campionat dintr-o altă țară”, a mai adăugat fotbalistul brașovean.

Tânărul atacant al „urșilor” este mare fan Bayern Munchen. „Îmi place foarte mult Bayern Munchen. Este o echipă cu un stil care mi s-ar potrivi foarte bine. Mi-aș dori, ca la un moment dat, să am evoluții foarte bune care să atragă atenția oficialilor acestui mare club”, a încheiat Rareș.

Debutul lui Rareș Plăiașu a fost remarcat și de Ciprian Anghel, unul dintre antrenorii ACS Kids Tâmpa Brașov: „Mă bucur pentru Rareș, pentru primul lui meci la seniori. Chiar dacă s-a văzut că a avut un pic de emoții, a trecut repede peste ele și a jucat bine. Este un copil talentat care a muncit mult și care merită și are potențialul să ajungă și mai sus. Așa cum am spus la momentul înființării echipei de seniori, vrem să le oferim șansa jucătorilor din propria academie de a lua contact și de a evolua la un nivel mai ridicat, cum este cel din Liga a 3-a”, a declarat Anghel.

*ACS Kids Tâmpa este un proiect cofinanțat de Consiliul Local și Municipiul Brașov