Un nou moment de recunoaștere a ACS Kids Tâmpa drept cea mai bună școală formatoare din județ și una dintre cele mai bune din România. Conducerea clubului brașovean s-a deplasat zilele trecute în Italia, pentru o vizită la celebrul club Hellas Verona FC, prilej cu care s-a discutat deschiderea unei colaborări între cele două grupări.

„Ne-a onorat invitația celor de la Verona, iar în zilele petrecute acolo am discutat despre o viitoare colaborare, una care va cuprinde schimburi de experiență între antrenori, implementarea unor metode folosite la academia celor de la Hellas și, bineînțeles, tinerii promițători din «curtea» noastră vor putea ajunge în stagii de pregătire în Italia și dacă vor convinge, ar putea fi transferați. Ne bucură aprecierea primită de oameni care fac parte dintr-o societate celebră a unui fotbal cum este cel italian. Ne dă încredere și reprezintă o confirmare a faptului că suntem pe drumul cel bun”, a precizat Adrian Zahariea, președintele ACS Kids Tâmpa, după vizita la Hellas FC, campioană a Italiei în 1985, care a terminat pe locul 10 sezonul 2020-2021 în Serie A.

Președintele Tâmpei a fost însoțit în Peninsulă de managerul tehnic Nicolae Văduva, cei doi fiind primiți de managerul sportiv al lui Hellas, Massimo Margiotta, de Luca Monese (șef al academiei și responsabil pentru colabărările cu toate cluburile afiliate din Italia și din întreaga lume) și de agentul italian Elio Pino, cel care a intermediat această întâlnire.

Conducătorii „urșilor” au asistat și la semifinala campionatului italian U17, dintre Genoa CFC și Bologna FC 1909.

„În anii trecuți, tineri crescuți de școala noastră au mai avut parte de stagii la cluburi mari din Italia și nu numai. Am primit cu mare bucurie invitația unui club cum este Hellas de a începe o colaborare. Învățăm de la cei mai buni și încercăm să tindem către ceea ce ei fac de zeci de ani”, a spus și Nicolae Văduva.