ACS Kids Tâmpa Brașov (ACS Tâmpa Brașov) este probabil cel mai ambițios proiect sportiv al Brașovului din ultimii 10 ani și jumătate. Un club sportiv care vrea să schimbe regulile și să arate că sportul înseamnă sănătate, vitalitate, energie și că poate aduce multe satisfacții, atât personal, cât și profesional. În cei mai bine de 10 ani de activitate, ACS Kids Tâmpa Brașov (sau ACS Tâmpa Brașov) a demonstrat că poate avea rezultate foarte importante atât pe plan național, cât și internațional, dar mai presus de orice, a contribuit la dezvoltarea unor copii care au crescut frumos și care sunt un real câștig pentru societate.

Și ca orice proiect, Kids Tâmpa Brașov a pornit de la o idee a unor oameni iubitori de sport. O idee care a dus la momentul actual la peste 400 de copii legitimați la club, la următoarele discipline: fotbal, handbal, baschet, volei, gimnastică artistică și ritmică, badminton și dans sportiv.

Începutul nu a fost unul ușor, dar ACS Kids Tâmpa a avut norocul de a beneficia de sprijinul Sergiana Grup, un grup de companii brașovean, având în conducere un om inimos, Adrian Zahariea, care a primit cu cea mai mare deschidere solicitarea unor foști colegi de a se alătura unui proiect de mare viitor. „Câțiva dintre foștii mei colegi m-au luat la o discuție prietenească și mi-au împărtășit planul lor. Unul de a pune bazele unui club sportiv profesionist, care să ofere condiții excelente copiiilor de face sport de performanță. Un proiect pe care l-am îndrăgit încă de la început, fiind fost sportiv la Metrom Brașov, absolvent de IEFS și profesând o perioada ca profesor de educație fizică și sport. O oportunitate foarte bună pentru mine de a mă implica într-un domeniu pe care-l îndrăgesc foarte mult, o întoarcere la prima dragoste. În plus, am considerat că puteam aduce un plus prin cunoștiințele și know-how-ul acumulat în perioada de când fac parte din grupul Sergiana, pentru a face posibil tot acest proiect. Sigur, să fi președintele unul club care se dorește unul de referință în sportul românesc și nu numai nu este ușor. Dar avem o echipă foarte bună, care îmi dă încredere că putem realiza multe”, a declarat Adrian Zahariea.

Ca orice proiect de anvergură, este nevoie și de resurse adecvate pentru a reuși. Pe partea de resurse umane, Kids Tâmpa a găsit niște oameni frumoși, ambițioși, harnici, dornici să facă diferența și care au înțeles misiunea acestui club și s-au bucurat enorm că pot pune umărul pentru ca o idee frumoasă să devină un vis împlinit. Numai că, partea financiară este și ea la fel de importantă. „Grupul Sergiana a îmbrățișat cu mare bucurie acest proiect de la început. Este felul nostru de a mulțumi clienților și comunității care a fost alături de noi. Ne-am bucurat că putem pune umărul la creșterea și educarea copiiilor noștri și că, împreună, putem crea ceva cu care să ne mândrim toți. Viziunea și valorile noastre, ale celor de la Sergiana, au fost împărtășite și de alte companii și branduri, precum Kelme, Brainia, Hotel Gema, Zizin, Urban Residence și alții care ne-au venit alături și ne sprijină cu produse sau financiar. De asemenea, sunt mulți alți parteneri, care nu doresc să-și facă reclamă, dar care ne susțin cu ce pot. Și țin să le mulțumesc pe această cale. Cheltuielile clubului nostru se ridică undeva la 100.000 de euro pe an. Bani pe care îi avem de la sponsori, din proiectele depuse la Consiliul Județean Brașov și din taxele plătite de parinții sportivilor noștrii. Le mulțumim încă o dată și pe aceasta cale. Este o sumă importantă, care va crește în anii următori odată cu dezvoltarea clubului nostru. Sperăm să reușim să aducem și alți parteneri lângă noi, oameni iubitori de sport, care doresc să facă parte dintr-un proiect frumos, ambițios, care am dori să fie replicat în cât mai multe zone din țară”, a mai adăugat conducătorul „urșilor”.

Adrian Zahariea a precizat și care sunt valorile și obiectivele grupării din orașul de la poalele Tâmpei: „Obiectivul nostru este să educăm copiii prin sport și să formăm sportivi de performanță, care să reprezinte cu mândrie Brașovul și România. Sportul înseamnă sănătate, educație, voință, ambiție, rezultate, bucurie, mândrie, prietenie. Vrem să formăm sportivi de mare performanță, dar în același timp să creștem oameni responsabili, educați, optimiști, ambițioși, harnici, care să fie cu adevărat un câștig pentru societate. Nu va fi ușor deloc, dar avem pasiunea și perseverența necesare pentru a lupta până vom reuși”.

Președintele ACS Kids Tâmpa Brașov a dezvăluit că are în plan construirea unei baze sportive a clubului: „Dorința noastră este să construim o bază proprie, a noastră, care să aibă toată facilitățile și să oferim sportivilor noștrii cadrul perfect pentru a obține marea performanță. Vom avea spații de pregătire, dar și de cazare, pentru a aduce la club sportivi din județul Brașov, dar și din cele limitrofe. Este un plan ambițios, în condițiile în care nimeni nu prea face acest lucru în ziua de azi, iar multe baze sportive din țară rămân în paragină. Noi vrem să fim diferiți și să arătăm că, dacă vrei să faci ceva, poți reuși. Am făcut primii pași în acest sens, dar este un proiect de anvergură, pe care estimăm să îl avem complet finalizat într-o perioadă de maxim 10 ani”.

În încheiere, Adrian Zahariea a ținut să transmită un mesaj: „Sperăm să trecem cu bine peste încercarea aceasta cu coronavirus, să fim cu toții sănătoși și după aceea vă îndemn să aduceți copiii să facă sport la ACS Kids Tâmpa Brașov. Sportul e sănătate curată și vă asigur că va fi o alegere inspirată, cu multe beneficii pe viitor”.