Ediția 2022 a Campionatelor Naționale de badminton, pentru categoriile U15 și Elite/Seniori, s-a desfășurat în acest final de săptămână, la sala UVT din Timișoara. La U15, ACS Kids Tâmpa a obținut nu mai puțin de cinci medalii.

Călin Grăjdieru a urcat pe podium la toate cele trei probe la care a participat, obținând o medalie de argint la dublu – băieți (făcând echipă cu David Sinculeț – CSM Bacău) și două medalii de bronz, la simplu și la dublu mixt (probă în care a concurat alături de Ioana Popescu – CSȘ 6 București). Maxim Iacob a obținut și el două medalii de bronz, la simplu și dublu băieți (în echipă cu Ioan Fircea – CSM Timișoara).

Amalia Sohodoleanu, Teodora Garalbatin și Irina Garalbatin au fost și ele la un meci de medalii, ajungând în sferturile de finală la dublu fete. Meciuri bune au avut și Gabriela Curpen, Natan Kovacs (la primul Campionat Național) și Victor Vizi (mezinul echipei, împreună cu Maxim Iacob, ambii fiind juniori U13).

De asemenea, o comportare bună a avut și Rareș Garalbatin care a participat la Campionatul Național de Elite/Seniori, deși este încă junior U19.

Sportivii brașoveni au fost însoțiți la turneul de la Timișoara de antrenorii Dan Stegaru și Sorin Toader.

* Proiect cofinanțat de Consiliul Local Brașov și Primăria Brașov.