ACS Kids Tâmpa Brașov a reușit, din nou, să fie între primele echipe de la Fragaria Cup, cea mai importantă competiție pentru copii și juniori din Centrul și Estul Europei. „Ursuleții” au terminat pe podium la toate cele 5 categorii de vârstă la care au participat, 2010, 2011, 2012, 2013 și 2014.

Grupele 2010 și 2011, ambele pregătite de Florin Manea, au câștigat ediția cu numărul 21 a Fragaria Cup. Kids Tâmpa 2010 a avut un turneu perfect, obținând 8 victorii din tot atâtea posibile împotriva unor adversari ca Tatran Presov și Lokomotiva Kosice (Slovacia), SK Super Nova Riga (Lituania) sau KF Rinia El Tirana (Albania). „Ursuleții” lui Manea au terminat competiția cu un golaveraj foarte bun, cu 38 de goluri marcate și doar 4 primite.

Kids Tâmpa 2011 a câștigat și ea întrecerea din Slovacia. „Ursuleții” aceluiași Manea au terminat pe primul loc grupa B, cu 5 victorii și o înfrângere, după care au jucat foarte bine în turneul „final four”, unde au dispus cu 1-0 de maghiarii de la DEAC Debrecen și cu 3-0 de Partizan Bardejov (Slovacia), pentru ca apoi să remizeze, 0-0, cu gazdele de la Tatran Presov. Rezultate care le-au adus un binemeritat loc 1.

Grupele 2013 și 2014 au încheiat Fragaria Cup 2022 pe locul a 2-lea. Kids Tâmpa 2013, antrenată de Ovidiu Mihai, a bifat poziția a doua pe podium după ce a înregistrat 6 victorii, 2 egaluri și 2 înfrângeri. Competiția a fost câștigată de cehii de la MFK Havirov, iar pe 3 au terminat letonii de la SK Super Nova Riga.

Kids Tâmpa 2014, antrenor Florin Nistoroschi, a prins și ea locul al doilea la întrecerea din Slovacia, înregistrând 10 succese și doar o înfrângere, în fața câștigătorilor, ucrainienii de la FC FSG Uzhgorod. Pe 3 au încheiat letonii de la SK Super Nova Riga.

Kids Tâmpa 2012, echipă pregătită de Bogdan Gordaș, nu s-a lăsat mai prejos și a terminat pe locul 3 Fragaria Cup 2022. „Usuleții” au înregistrat 9 victorii, un egal și 2 înfrângeri. Competiția a fost câștigată de FC FSG Uzhgorod (Ucraina), iar pe 2 au încheiat letonii de la SK Super Nova Riga.

„Ne bucurăm foarte mult pentru rezultatele obținute de «ursuleți» în Slovacia, la o competiție foarte puternică. Au fost câteva zile frumoase, cu fotbal plăcut, cu echipe interesante, cu stiluri de joc diferite, astfel că această clasare pe podium pe linie este ceva ce ne face să fim mândri. Copiii s-au autodepășit și au dat ce aveau mai bun, dar ce e mai important, au demonstrat încă o dată, dacă mai era nevoie, că Academia Kids Tâmpa Brașov este numărul 1 în județ și una din cele mai bune din țară. Am reprezentat cu mândrie Brașovul și România și am arătat că merită să îți aduci copilul la fotbal, și nu numai, la Kids Tâmpa”, a declarat managerul general al Kids Tâmpa, Nicu Văduva.

Fragaria Cup 2022 a adunat la start echipe din 9 țări: Slovacia, România, Ungaria, Azerbaidjan, Estonia, Letonia, Albania, Cehia și Ucraina