Vasile Tatarciuc. Un nume cunoscut în fotbalul brașovean și nu numai. Un fundaș cu un șut foarte bun de la distanță, dar și un antrenor, un profesor la debut de carieră, care vrea să învețe și să ofere cât mai multe fotbalului pe care îl iubește atât de mult. Vasile este de mai bine de un an parte a proiectului ACS Kids Tâmpa Brașov, cel mai important proiect sportiv al Brașovului și nu numai în ultima perioadă. Fostul fundaș de la Metrom a răspuns cu mare drag invitației conducerii grupării „alb-albastre” de a se alătura „urșilor” și de a crește împreună.

Antrenor la echipa de seniori, Vasile Tatarciuc este omul care muncește foarte mult. Studiază enorm, încearcă lucruri noi, dar este și un bun pisholog, în relația cu tinerii jucători, talentați, dar cu o experiență redusă, de la Kids Tâmpa Brașov. „Am răspuns cu plăcere și mare drag invitației de a mă alătura acestui proiect. Îmi place foarte mult să lucrez cu tinerii, mai ales cei de la Kids Tâmpa, unde talent este cu carul. E o plăcere să lucrez aici”, a declarat Vasile Tatarciuc.

Reprezentant al tinerei gărzi, Vasile își dorește să depășescă ceea ce a făcut ca și jucător și să-și îndeplinească toate visele. „Îmi place foarte mult acest drum pe care am pornit, acela al antrenoratului. Nu a fost o alegere ușoară, după ce am încheiat cariera de jucător, dar mă bucur că am optat ca să trec pe bancă și să fiu eu cel care-i îndrumă pe jucători de pe margine și îi face să-și atingă obiectivele și să ajungă acolo unde-și doresc. Deși am avut o reticență, în ultimii ani ca jucător îmi notam tot timpul ceea ce lucrau cu noi antrenorii la ședințele de pregătire și încercam să văd lucrurile dintr-o altă perspectivă. Să înțeleg anumite aspecte, să descopăr ce înseamnă această meserie, ce presupune, ce are de oferit. Marele merit în alegerea carierei de antrenor îl are Dan Bona, care m-a luat cu el secund în Liga a 4-a, după care am ajuns aici la ACS Kids Tâmpa Brașov”, a adăugat tehnicianul „urșilor”.

Vasile Tatarciuc este genul de om care știe ce vrea și care luptă cu multă pasiune și ambiție pentru a reuși. „Nu am apucat să fac tot ceea ce mi-am dorit în cariera de jucător. Au rămas destule capitole unde lucrurile nu au mers așa cum am visat, din diferite motive. Dar, am ocazia de a reuși mai multe ca și antrenor. Este important să o iau pas cu pas, să trec pe rând prin toate etapele, pentru a acumula experiență, care, combinată cu pasiune, ambiție și multă muncă, să aducă, la un moment dat, rezultatele pe care mi le doresc. Am început de la Liga a 4-a, acum am urcat la Liga a 3-a și deja se simte diferența. Sigur, ca orice tehnician, îmi doresc să antrenez la un nivel superior, în primele două ligi, la echipe de tradiție, cu obiective importante, cu fani mulți și cu șansa de a avea rezultate frumoase. Dar este un drum lung, plin de provocări, pe care va trebui să le iau una câte una și să merg mai departe. Îmi place mult această meserie, iar ăsta este cel mai important lucru”, a precizat tânărul antrenor.

ACS Kids Tâmpa Brașov este un proiect care i se potrivește ca o mănușă lui Vasile. „Este un proiect care m-a atras și de aceea am acceptat să fac parte din el. Kids Tâmpa este un club formator, care «construiește» jucători. În momentul în care un jucător pleacă de aici este pregătit și tactic și tehnic 100% pentru a juca la un nivel mai înalt. Ce mă motivează? Dorința de a face performanță. Iar acest lucru doresc să îl insuflu și tinerilor mei elevi. Pentru că Liga a 3-a nu este un țel nici pentru ei, nici pentru mine. Trebuie să își dorească mai mult. Și să lupte pentru acel lucru. Vreau ca eu și jucătorii să creștem împreună și să ne punem amprenta asupra fotbalului brașovean. Și nu numai”, a mai declarat Tatarciuc.

Legat al doilea sezon al „urșilor” în Liga a 3-a, Vasile Tatarciuc este încrezător în ceea ce poate reuși alături de elevii săi: „Anul acesta ne propunem să creștem. Ca joc, ca rezultate, ca grup, ca echipă. Deși startul nu a fost cel dorit, am încredere că ne vom reveni. Ne dorim să terminăm cât mai sus, să nu mai avem emoțiile pe care le-am avut anul trecut. Am adus câțiva jucători cu experiență, care, împreună cu cei mai tineri să formeze un lot competitiv. Nu vom abdica de la regula noastră, aceea de a ne concentra pe jucători din propria academie. Avem copii de calitate, care merită urmăriți, să le dăm încredere. Și cine știe, cât mai mulți dintre ei să facă pasul către ligile superioare”.

Vasile Tatarciuc a jucat în carieră la Metrom Brașov, Cimentul Fieni, Bucovina Suceava, CSM Sf. Gheorghe, FC Ghimbav, FC Brașov, CS Otopeni, Petrolul Ploiești, Internațional Curtea de Argeș, Astra Giurgiu și Unirea Tărlungeni.

Mult succes, Vasile!

*ACS Kids Tâmpa Brașov este un proiect cofinanțat de Consiliul Județean Brașov