Portarul Cristi Câșlariu ni se prezintă chiar de ziua lui, prilej cu care îi urăm cu toții „La mulți ani!”.

Născut pe 18 decembrie 2001, a început junioratul la FC Brașov, după care a trecut pe la ACS Steagu Roșu, a debutat în Liga a 4-a la Ciucaș Tărlungeni, iar în Liga a 3-a ls SR Brașov, alăturându-se în final echipei Kids Tâmpa.

Primul antrenor i-a fost doamna Lucia Cormoș Ghioc, trecând apoi prin mâinile lui Vasile Mureșan, Florin Nistoroschi, Vasile Tatarciuc, Florin Stângă, Ciprian Anghel, Nicolae Văduva și Adrian Hârlab.

A lucrat multă vreme cu cel care a „scos” mulți portari ai Brașovului în ultimii 25 de ani, Andrei „Toto” Șanta, iar în prezent Ionuț Murariu, antrenorul nostru de portari, este cel care „îl tăvălește” bine la fiecare antrenament sau la încălzirea dinaintea meciurilor. 😀

A absolvit deja Liceul Silvic și își dorește să urmeze cursurile Facultății de Educație Fizică și Sporturi Montane.

Singurul lui hobby este fotbalul, pe care, însă… „îl văd deja ca pe o meserie”.

Dintre marii portari ai lumii, îl admiră pe Manuel Neuer (Bayern Munchen), dar are și un exemplu mult mai aproape nouă, Florin Iacob, brașoveanul care în prezent apără poarta UTA-ei Arad. „Am crescut antrenându-mă cu el, mereu am încercat să fac ce face el! Era o plăcere să fac aceleași antrenamente de portari cu el și cu ceilalți portari ai lui FC Brașov, care pe atunci era în Liga 1!”.

Ține cu … FC Barcelona, „iubesc mult acest club!”.

Îi place … Jose „Pep” Guardiola … „l-am îndrăgit pe vremea când era la Barca, are o tactică unică în fotbal!”.

Cel mai mare vis, pe plan sportiv… „să ajung să joc la un nivel înalt, atât în România cât și în străinătate”.

De la sezonul de primăvară… „îmi doresc să revin în poartă cu forțe proaspete, să dau încredere echipei și să ne «ridicăm» cel puțin la jumătatea clasamentului, pentru că avem un lot tânăr, format din juniori cu mare potențial, iar dacă facem ce ne cer antrenprii, dar cu mai multă ambiție și personalitate, putem face o figură frumoasă în retur!”.