Clipe pe care le așteptau de luni de zile și care s-au transformat în amintiri ce le vor rămâne în minte mulți ani! Așa am putea rezuma momentul participării micuțelor noastre la Festivalul Național de Minihandbal, în acest weekend.

Federația Română de Hanbdal a organizat tradiționalul eveniment care adună mii de copii din toată țara în patru orașe: Râmnicu Vâlcea și Făgăraș pentru fete, respectiv Brazi și Seini pentru băieți. Fetițele de la ACS Kids Tâmpa au luat parte la turneul de la Făgăraș, unde s-au jucat cu pasiune și plăcere. Au arătat că în curtea „urșilor”, cu dorința de muncă a antrenoarelor Alina Roiu și Cristina Marin, cu experiența prof. Florin Paraschiv și cu pasiunea Gabrielei Văduva, începem să pregătim generații viitoare, care, sperăm noi, vor face pasul către performanță.

„Minihandbal. Bucuria de a juca handbal sau de a ne juca. Nu are importanță! Este absolut încântătoare plăcerea și pasiunea cu care intră pe teren aceste fetițe adorabile. Rezultatele nu sunt importante la această vârstă, dar fetițele noastre au demonstrat că pot concura cu succes cu orice echipă din țară. Chiar dacă este prematur să mă pronunț, în acest moment avem 4-5 puștoaice care promit și care sperăm să facă pasul spre marea performanță în următorii ani. Și nu numai ele, având în vedere faptul ca în lotul deplasat la Fagaras am avut și fetițe născute în 2014, 2015 și 2016!”, a precizat Florin Paraschiv, director tehnic al secției de handbal a ACS Kids Tâmpa.

Acesta spune că un obiectiv pe care și-l propune împreună cu colegele din staff este acela ca, odată cu creșterea acestor micuțe care fac acum primii pași în handbal, în câțiva ani clubul nostru să intre, ușor, ușor în elita națională a acestei discipline: „Cert este că la nivel național trebuie să ne concentram eforturile în vederea depistării și pregătirii acestor fetite, dacă ne dorim să redevenim o forță în handbalul internațional (la nivel de echipe naționale). Am afirmat de multe ori, copii care doresc să performeze sunt mulți, foarte mulți. Problema este la noi, cei care trebuie să ne ocupăm de pregătirea lor. Vrem rezultate imediate sau dorim o construcție solidă, realizată pe baze sănătoase?! Este clar, împreună cu colegele mele Alina și Cristina, ne vom concentra eforturile asupra acestor generații cu care ne dorim să ajungem în elita handbalului romanesc în următorii 5-6 ani! Ce m-a surprins neplăcut la acest Festival a fost absenta unor cluburi care au pretenții la medalii an de an! Probabil e mai ușor să-i lași pe alții sa muncească și sa “aduni” doar cei mai bun. Asta este o alta discuție!  Trebuie sa apreciem eforturile colegilor noștri de la Făgăraș pentru a organiza în condiții foarte bune Festivalul Național de Minihandbal!”.