Spadasinii de la ACS Kids Tâmpa Brașov au încercat ceva nou în weekend-ul trecut. Astfel, elevii lui Sorin Mladin au participat la Maratonul Scrimei Clujene de… Floretă. Da, floretă.

Am spus să ne evaluăm cunoștiințele și la floretă, deși arma noastră este spada”, a declarat antrenorul-coordonator al secției de scrimă de la Kids Tâmpa, Sorin Mladin. Chiar dacă este o armă neobișnuită pentru ei, sportivii „alb-albaștrii” au avut o reprezentanție frumoasă la Cluj, obținând un loc 3, prin Andrei Stoica la U11 masculin. Același sportiv a participat și la o categorie mai mare, U13, unde a terminat pe locul 7.

„O armă neconvețională pentru noi, floreta, dar ne-am acomodat destul de repede și am făcut o figură frumoasă. De altfel, sportivii mei au trecut de grupe și de prima rundă eliminatorie, astfel, că pot să spun că sunt mulțumit. Până la campionatele naționale pentru copii, care sunt programate în luna iunie, vom mai participa la 2 competiții în internaționale, în Bulgaria și Ungaria, dar și la 2 concursuri la Constanța și Satu Mare”, a spus Sorin Mladin.
ACS Kids Tâmpa Brașov a avut următorii reprezentanți la Cluj: Andrei Stoica, Yasmina Ilie, Albert Man, Ilinca Marinescu, Adrian Iurniuc și Horia Mladin.
La Maratonul Scrimei Clujene de Floretă au participat 313 sportivi din România, Ungaria, Republica Moldova, Serbia, Olanda și Bulgaria.

*Proiect cofinanțat de Consiliul Local și Primăria Municipiului Brașov