ACS Kids Tâmpa Brașov este noua campioană națională la badminton pe echipe la categoria de vârstă U13. Elevii lui Dan Stegaru și Sorin Toader au reușit să se impună la ediția 2022 a Campionatelor Naționale de Badminton pe echipe de o manieră categorică, obținând 5 victorii din 5 și fără să piardă niciun set.

„Mă bucur enorm pentru acești copii foarte frumoși și talentați. Îi felicit pentru rezultat. Este un titlu de campioni pe care îl merită din plin și pentru care au muncit foarte mult. Au avut în față adversari puternici, sportivi de la cluburi cu nume în badmintonul românesc, dar au reușit să își stăpânească emoțiile și să dea ce au ei mai bun pentru a ieși campioni. Iar faptul că am terminat fără să pierdem niciun set, spune multe. Este un titlu de campioni pe echipe la care mă gândeam, dar, acum că a devenit realitate, mă face să fiu și mai mândru de elevii mei. Au fost meciuri intense, în care am folosit toți sportivii. Mi-a plăcut că s-au tras unul pe altul în sus și au demonstrat că toți au valoare și că pot face rezultate frumoase, indiferent de adversar. Au fost foarte determinați, optimiști, cu dorință mare de a reuși. Încă de la început am văzut o energie foarte bună la ei și poate și de asta am reușit performanța de a termina fără să pierdem vreun set”, declarat antrenorul-coordonator al secției de badminton de la ACS Kids Tâmpa Brașov, Dan Stegaru.

Lotul campion de la Kids Tâmpa Brașov: Maxim Iacob (căpitan), Victor Vizi, Teodor Arsene, Amalia Vlad, David Farca, Karina Fülöp, Andreea Costache (sportivă împrumutată de la Aztek București).

Rezultatele obținute de Kids Tâmpa au fost următoarele:
ACS Kids Tâmpa Brașov – Interfast Bacău 5-0
ACS Kids Tâmpa Brașov – CSS 6 București 5-0
ACS Kids Tâmpa Brașov – ACS Armada Sud București 5-0
ACS Kids Tâmpa Brașov – CS Siderurgistul Galați 5-0
ACS Kids Tâmpa Brașov – CSS Bacău 5-0

Tot în weekend au avut loc și Campionatele Naționale pe Echipe la categoria U19. O competiție unde Kids Tâmpa a terminat pe locul 4. Dan Stegaru și Sorin Toader s-au bazat la întrecerea bucureșteană pe următorii sportivi: Călin Grăjdieru, Amalia Soholodeanu, Karuna Vizi și Albert Constantinov (sportiv împrumutat de la CSS Bacău).

„Sunt mulțumit de evoluția lor. Trebuie luat în calcul faptul că am participat la U19 cu sportivi de la U15 și U17. A fost o competiție în care au căpătat experiență, în care au crescut ca și evoluție, ca și încredere în forțele proprii și sunt sigur că vor urma și medaliile în viitorul cât mai apropiat”, a mai adăugat Dan Stegaru.

Campionatele Naționale de U13 și U19 de la București au reprezentat prima competiție la care participă și Sorin Toader, cel mai nou membru al staff-ului secției de badminton de la ACS Kids Tâmpa Brașov. Toader se va ocupa de destinele celor de la U13. „Mă bucur pentru Sorin că a ales să se alăture acestui proiect ambițios și frumos numit ACS Kids Tâmpa Brașov. Este un om foarte pasionat și sunt sigur că va aduce un plus de valoare acestui club”, a precizat Dan Stegaru.

Pentru sportivii de la Kids Tâmpa Brașov urmează un turneu de pregătire la jumătatea lunii octombrie la Slănic Moldova, după care va veni participarea la Campionatele Naționale pe Echipe la categoriile U9 și U17.

ACS Kids Tâmpa Brașov pune, prin rezultatele obținute de sportivii săi, un umăr serios la revigorarea badmintonului brașovean și românesc.

*Proiect susținut de Consiliul Local și Primăria Municipiului Brașov