ACS Kids Tâmpa Brașov a reușit să se impună, cu 2-1 (0-0), în derby-ul cu SR Brașov, într-un joc din penultima etapă a play-out-ului Ligii a 3-a Seria C5.

Aproximativ 900 de oameni (mai mulți ca la barajul FC Brașov – Poli Timișoara) au ținut să asiste la meciul de pe ICIM și au avut ce vedea. După o primă repriză echilibrată, gazdele au reușit să deschidă scorul în minutul 56, când Popa l-a învins pe Căucă, după o acțiune frumoasă. Oaspeții au restabilit egalitatea în minutul 74, când, în urma unei faze fixe, mingea l-a lovit pe Potecu și a intrat în poarta lui Alexa. Finalul a fost unul pe contre, iar câștig de cauză au avut „urșii”, care au „lovit” în prelungiri, prin Spătaru, după o pasă a lui Popa. Fluierul de final al arbitrului a adus o bucurie imensă pentru gazde, care au terminat neînvinse sezonul de primăvară pe propriul teren.

„Având în vedere că am dominat jocul în mare parte, eu spun că este o victorie meritată. Îi felicit pe băieți și mă bucur că au înțeles că trebuie să joace cu sufletul fiecare meci până la finalul campionatului, indiferent de locul pe care se află. Mă bucur că am văzut tribune pline, bine ar fi să fie așa la fiecare etapă. Până la urmă jocul de fotbal este un spectacol și ar trebui să ne bucurăm de el. Sunt fericit de asemenea că am terminat fără înfrângere acasă în 2022. Este un plus pentru noi, dar mai avem multe lucruri de pus la punct”, a declarat unul dintre antrenorii Kids Tâmpa, Vasile Tatarciuc.

Celălalt tehnician al „urșilor”, Ciprian Anghel, a precizat: „Ne-am dorit mult să câștigăm, ca să rămânem neînvinși acasă în 2022. Dacă în meciul tur am pierdut în ultimul minut, acum se pare că norocul a fost de partea noastră și noi am câștigat cu un gol în prelungiri. Dar cum am mai spus, noi am vrut să demonstrăm că merităm să jucăm în Liga a 3-a și cred că am reușit asta, am câștigat cu toate echipele contează în această serie. Am spus încă de dinaintea startului meciurilor oficiale din 2022 că ne-am pregătit foarte bine și că am mai căpătat experiență. Din păcate, în tur nu am reușit să adunăm suficiente puncte ca să ne salvăm. M-am bucurat că a fost multă lume la meci. Ar trebui să fie așa tot timpul. Și jucătorii noștri s-au simțit fotbaliști cu o asemenea atmosferă în tribune”.

„Viitorul fotbalului brașovean este la Kids Tâmpa. Am demonstrat astăzi, și nu numai, asta. Și o spun prin prisma acestor copii talentați, care au crescut și cresc în continuare frumos la clubul nostru. Din păcate, lipsa lor de experiență la un asemenea nivel s-a văzut în destule momente și poate de aceea nu am adunat suficient de multe puncte care să ne asigure salvarea de la retrogradare. Dar eu sunt încrezător că putem să jucăm și în sezonul următor în Liga a 3-a. Merităm asta! Avem poate cel mai important proiect sportiv al Brașovului din ultimii mulți ani și o să vedeți multe lucruri frumoase”, a spus managerul general al Kids Tâmpa, Nicu Văduva.

ACS Kids Tâmpa Brașov – SR Brașov 2-1 (0-0)
Au marcat: Popa (min. 56), Spătaru (90+3)/Potecu (min. 74 – autogol)
Spectatori: 900

ACS Kids Tâmpa Brașov: Alexa – Stoica, Potecu, Sburlea, Zota – Moldovan, Dima (min. 84 Mitrică) – Kerekes, Spătaru, Bugnar (min. 46 Popa) – Nechita
Antrenori: Ciprian Anghel, Vasile Tatarciuc

În ultima etapă din sezonul 2021/2022, Kids Tâmpa va juca sâmbătă, 28 mai, în deplasare, cu CS Blejoi.