ACS Kids Tâmpa Brașov a reușit o victorie foarte importantă pe terenul uneia din echipele puternice ale Ligii a 3-a Seria C5, Olimpic Cetate Râșnov. Elevii lui Ciprian Anghel și Vasile Tatarciuc s-au impus cu 2-1 (0-0), pe terenul râșnovenilor, într-un joc de luptă, ce a fost influențat mult de starea gazonului.

Programat inițial pentru sâmbătă, 12 martie, meciul s-a disputat de-abia duminică, 13 martie, din cauză că terenul de Sub Cetate a fost impracticabil. După o primă rezpiză albă, „urșii” au reușit să deschidă scorul în minutul 72, când Potecu a transformat în gol o centrare din corner a lui Spătaru. Avantajul oaspeților nu a durat decât 3 minute, pentru că gazdele au redus din diferență în minutul 75, prin Drugă, din penalty. Peste alte 2 minute, Kids Tâmpa a revenit în avantaj pe tabelă, tot în urma unui corner, Cupu reluând în plasă o centrare a lui Dumitraș. Gazdele au jucat cu un om în minus din minutul 58, după eliminarea lui Staicu, pentru un fault asupra lui Cupu.

4 jucători născuți în 2005 pentru Kids Tâmpa la Râșnov
Kids Tâmpa Brașov a folosit în jocul de Râșnov numai puțin de 4 jucători născuți în anul 2005 (U17). Tudor Botiș, Dan Spătaru, Andrei Vasu și Cosmin Clinci au reușit să țină piept unor jucători cu mult mai multă experiență la seniori. Dacă Botiș, Spătaru și Vasu au mai jucat în Liga a 3-a, pentru Clinci meciul de Sub Cetate a reprezentat un debut la seniori.

Vasile Tatarciuc, antrenor Kids Tâmpa Brașov
„Am venit la Râșnov cu gânduri mari, să luăm cel puțin un punct, dar nu vă ascund că ne doream victoria. Și mă bucur că am obținut cele trei puncte. Vreau să le mulțumesc băieților. A fost un meci de dăruire, în care efortul fizic a fost peste cel obișnuit în Liga a 3-a. Îi felicit și sperăm să mergem în continuare pe linia asta. Un succes de moral. Ne trebuia victoria pentru acești copii minunați. Sperăm ca și în jocurile următoare să ne ridicăm la nivelul pretențiilor din Liga a 3-a”

Ciprian Anghel, antrenor Kids Tâmpa Brașov
„Am început cu dreptul acest retur. Am reușit să câștigăm pe un teren foarte dificil, în fața unei echipe care din punctul nostru de vedere, dar se vede și în clasament, este una dintre cele mai bune din serie. O formație cu jucători experimentați la acest nivel. Dar eu cred că ne-am dorit mai mult cele trei puncte și am reușit să le și obținem. Un succes de moral înaintea ultimelor etape din sezonul regulat, dar și a meciurilor decisive din play-out”

Olimpic Cetate Râșnov – ACS Kids Tâmpa Brașov 1-2 (0-0)
Au marcat: Drugă (min. 75. pen.) / Potecu (min. 72), Cupu (min. 77)

ACS Kids Tâmpa Brașov: Botiș – Sburlea, Cupu, Potecu, Zota – Dima, Moldovan – Popa (min. 90+2 Andrieș), Spătaru (min. 90 Clinci), Bugnar (min. 46 Dumitraș) – Nechita (min. 90+4 Vasu)
Antrenori: Vasile Tatarciuc, Ciprian Anghel

În etapa viitoare, Kids Tâmpa va primi vizita liderului AFC Odorheiu Secuiesc.