ACS Kids Tâmpa Brașov a avut un parcus cu mult ghinion în sezonul de toamnă în Liga a 3-a. O perioadă în care „trupa de pe ICIM” a strâns doar 8 puncte, din două victorii și două rezultate de egalitate, deși zestrea ar fi trebuit să fie una mult mai mare.

„Nu este ceea ce ne-am fi dorit și așteptat la începutul sezonului, dar au fost o mulțime de factori care au contribuit la situația noastră din clasament. Încă suferim la capitolul experiență, adversarii stând mult mai bine ca noi. De aici și greșelile individuale care ne-au costat foarte multe puncte. Deși, pe final, am dominat aproape toți adversarii și am avut o mulțime de ocazii de gol, nu am reușit să avem acea luciditate în fața porții. Luciditate care este dată de experiență, de încredere în tine și în posibilitățile tale. Ori, tinerii noștri jucători abia acum învață ce înseamnă fotbalul la nivel de seniori și încă nu le putem cere foarte multe. Sunt sigur că, în timp, odată cu o experiență mai mare, vor ajunge și acolo, la nivelul la care noi ne dorim”, a declarat unul dintre antrenorii „urșilor”, Ciprian Anghel.

Multe ocazii, puține goluri

După un tur de campionat dificil, în care mai nimic nu prea s-a legat în jocul echipei „alb-albastre”, în partea a doua sezonului regulat evoluțiile „urșilor” au început, ușor-ușor, să crească. Relațiile de joc s-au mai închegat, iar de la meci la meci echipa brașoveană a crescut treptat. Din păcate, nu au venit și golurile. „11 goluri este puțin dacă ne raportăm la numărul de situații avute în ultimele 5-6 partide. Au fost jocuri în care doar Alexa (n.r. portarul Kids Tâmpa) nu a scăpat singur spre buturile adverse. Dacă am fi fost un pic mai atenți în fața porții, am fi stat mult mai bine în clasament. Dar asta este o problemă pe care vom încerca să o rezolvăm în pauza de iarnă. Încă suntem în obiectiv, distanța față de locul 8, cel care asigură rămânerea în Liga a 3-a și sezonul următor, este de doar 2 puncte, astfel că mergem cu încredere înainte. Cu o pregătire bună de iarnă, punând un accent preponderent pe aspectele care nu au funcționat cum trebuie în această toamnă, eu zic că avem șanse bune de a termina pe un loc care să ne asigure o prezență în Liga a 3-a și în următoarea stagiune”, a mai adăugat Anghel.

Analiză și strategie

Pentru „urși” urmează o binemeritată vacanță, după care, în debutul anului viitor, se vor reîntoarce la pregătiri, pentru „asaltul final” în perspectiva salvării de la retorgradare. „Pentru băieți urmează o vacanță, meritată, dar pentru noi, cei din staff și din conducere, este timpul să facem o analiză serioasă a ceea ce am trăit în acest sezon de toamnă. Analiză ce ne va arăta ceea ce am făcut bine, ce nu a mers și pe ce drum să apucăm pentru a maximiza șansele de ne atinge obiectivul, acela de a rămâne și în următorul sezon în al treilea eșalon fotbalistic. Liga a 3-a este o competiție ce ne poate ajuta mult în creșterea și formarea tinerilor noștri jucători și cred că avem puterea de a face mult mai multe aici. Pentru toți cei care cred în noi”, a conchis antrenorul Kids Tâmpa.

Clasament Liga a 3-a, Seria 5 la final de 2021:
1. AFC Odorheiu Secuiesc 34 p, 2. FC Pucioasa 32 p, 3. Sepsi OSK Sf. Gheorghe 2 32 p, 4. Olimpic Cetate Râșnov 28 p, 5. CS Blejoi 21 p, 6. KSE Tg. Secuiesc 20 p, 7. AFC Hermannstadt 2 15 p, 8. CSO Plopeni 10 p, 9, SR Brașov 9 p, 10. ACS Kids Tâmpa Brașov 8 p.

*ACS Kids Tâmpa este un proiect cofinanțat de Consiliul Local și Municipiul Brașov