• Turnee de handbal, volei și baschet s-au desfășurat la Brașov în minivacanța de 1 Decembrie

În minivacanța de 1 Decembrie, s-a disputat prima ediție a Festivalului Sportului Brașovean, care a reunit trei turnee, de handbal, volei și baschet. Evenimentul a fost organizat de ACS Kids Tâmpa Brașov, cu sprijinul Primăriei Brașov și în colaborare cu cele trei federații naționale de profil. 42 de echipe, cu sute de sportive și zeci de antrenori au luat parte la cele trei competiții, în cadrul unui frumos spectacol sportiv.

„Sperăm să putem organiza mult mai multe evenimente de acest gen. Mulțumim Primăriei Brașov, care a pus umărul la acest proiect, sperăm să ducem mai departe festivalul și să ne aflăm și în viitor cel puțin la nivelul primei ediții. Felicitări tuturor participanților, fie că vorbim de echipe, arbitri sau de alți oameni care au fost implicați și îi așteptăm pe toți și anul viitor!”, a spus Adrian Zahariea, preşedintele ACS Kids Tâmpa.

Corona Brașov și Lucian Bute Galați s-au impus la handbal

Competiția de handbal s-a desfășurat pentru două categorii de vârstă, junioare 3 și junioare 4, nu mai puțin de 26 de echipe fiind prezente la Brașov în perioada 27-29 noiembrie.

La junioare 3 s-a impus Corona Brașov, după o finală disputată cu CSM Slatina, podiumul fiind completat de Lucian Bute Galați, care a învins, în finala mică, pe CSȘ Bacău. Cel mai bun portar a fost Ana Totoescu (Corona Brașov), titlul de golgheter a ajuns la Rebeca Sîrghi (CSM Slatina), iar Antonia Mosor (Corona Brașov) a fost cea mai bună jucătoare. Au mai participat CSM București, Sporting Ghimbav, CSM Unirea Slobozia, Chimia Râmnicu Vâlcea, Energetic Râmnicu Vâlcea, LPS Suceava, HCM Craiova, LPS Pitești și ACS Kids Tâmpa Brașov.

La junioare 4, trofeul a ajuns la ACS Lucian Bute Galați, care a trecut în finala mare de Chimia Râmnicu Vâlcea. Pe locul al treilea s-a clasat CSM București, după victoria din finala mică în fața formației LPS Pitești. Cel mai bun portar a fost Medeea Vega (Chimia Râmnicu Vâlcea), titlul de golgheter a ajuns la Maria Antonescu (CSM București), iar Ioana Trifan (ACS Lucian Bute Galați) a fost cea mai bună jucătoare. Au mai participat Szejke Odorheiu Secuiesc, Viitorul Galați, HCM Craiova, CSM Făgăraș, Sporting Ghimbav, ACS Kids Tâmpa, Corona Brașov, Ina Sport Brașov și CSȘ Craiova.

CSȘ Târgoviște a fost campioană la volei, CSȘ Brașovia la baschet

Turneul de volei (29 noiembrie – 1 decembrie), organizat de ACS Kids Tâmpa în colaborare cu CS BRavol, a fost dedicat categoriei junioarelor 3 (speranțe) și a fost câștigat de CSȘ Târgoviște, după o finală frumoasă contra lui CSM București, iar Academia Tomis Constanța a terminat pe a treia treaptă a podiumului, trecând în finala mică de CSV Craiova. Cele patru semifinaliste au fost urmate de CSȘ Lugoj, CSȘ Bega Timișoara, CS Muscel Câmpulung Muscel, Bravol Brașov, Kids Tâmpa Brașov și Champions Sibiu. Ghimpău Aura (Bega Timișoara) a fost desemnată cel mai bun centru, Păun Monica Georgiana (CSM București) – cel mai bun atac, Sera Buricea (Academia Tomis Constanța) – cea mai bună extremă, Ștefania Neagu (CSȘ Târgoviște) – cel mai bun coordinator, Eva Francesca Marin (CSM București) – cel mai bun libero, iar Raluca Puică (CSȘ Târgoviște) a fost aleasă MVP al competiției.

Șase echipe s-au aflat sub panou în turneul de baschet (29 noiembrie-1 decembrie), la categoria U12 – feminin. CSȘ Brașovia 2 a câștigat competiția, fiind urmată de CSȘ Sfântu Gheorghe, KSE Târgu Secuiesc, CSȘ Craiova, CSȘ Brașovia 1 și ACS Kids Tâmpa Brașov. Orsolya Csosz a fost desemnată MVP al turneului, Dalia Avram a fost cea mai bună pasatoare, iar Andra Ceușan și-a adjudecat titlul de coșgheter.

Luminiţa Huţupan: „Ne-am simţit foarte bine la Braşov!”

„Ne-am simţit foarte bine la Braşov, iar competiţia a fost una puternică. Felicit echipele pentru dorinţă şi dăruire! Pentru noi este un bun început, este prima dată când fetele mele au parte de o asemenea deplasare. Mi-a plăcut ce am văzut pe parchet, fetiţe cu potential, care vor putea ajunge jucătoare de nivel înalt. Mulţumim gazdelor noastre, am avut parte de condiții foarte bune și de zile frumoase şi ne dorim să venim şi la următoarea ediţie”, a precizat fosta mare handbalistă Luminiţa Huţupan, prezentă la Festivalul Sportului Braşovean cu echipa de junioare 3 a Grupului Şcolar Energetic Râmnicu Vâlcea,