Scrima este noua ramură sportivă cu care ACS Kids Tâmpa se mândreşte, după fotbal, volei, baschet, handbal, dansuri, gimnastică şi badminton. Începând din această toamnă, sub îndrumarea antrenorului Sorin Mladin, în vârstă de 46 de ani, peste 20 de copii, atât fete cât şi băieţi, se pregătesc în alb-albastru, momentan pentru competiții de sabie.
Sportivii noştrii au avut deja parte de prima acţiune, un concurs de pregătire desfăşurat la Bucureşti, pe 20 noiembrie, în compania colegilor de la ACS Contraatac.
„Au participat 25 de sportivi de la cele două cluburi, va exista și un eveniment-retur, la Brașov, pe 11 decembrie. A fost o primă acțiune a nou înființatei secții de scrimă de la ACS Kids Tâmpa. Mulțumesc părinților pentru implicare si sportivilor le urez succes pe mai departe! Ne bucurăm pentru că am găsit deschidere din partea conducerii unui club care deja are rezultate la nivel juvenil în alte discipline. Avem peste 20 de copii la antrenamente, dintre care 17 legitimați. Majoritatea fac parte din categoriile U9, U11 ș U13, dar avem și 2 juniori de 17, respectiv 18 ani. Este un sport de nișă, ceva mai costisitor, dar cu răbdare și multă muncă sperăm să putem ajunge la rezultate frumoase, din toate punctele de vedere”, a spus Sorin Mladin, antrenorul secţiei de scrimă de la ACS Kids Tâmpa Braşov.

ACS Kids Tâmpa, la primul concurs:
U9 – masculin
Locul 2 – Stoica Andrei
Locul 3 – Oancia Mihnea
Locul 5 – Taropa Vlad
Locul 7 – Mihai Ilarian
Locul 11 – Mathe Ștefan
U11 – masculin
Locul 2 – Melu Victor
U11 – feminin
Locul 2 – Bîrligă Thea
Locul 3 – Marin Teodora
U13 – feminin
Locul 1 – Mathe Diana
Locul 3 – Marinescu Ilinca
U13 – masculin
Locul 1 – Mladin Horia