Doar câteva zile ne mai despart de startul părții a doua campionatului în Liga a 3-a. Un retur mai scurt, care va debuta, pentru ACS Kids Tâmpa Brașov, sâmbătă, în deplasare, pe terenul celor de la Olimpic Cetate Râșnov. Un derby între două formații care vor să își păstreze locul în al treilea eșalon fotbalistic și în sezonul următor.
„Alb-albaștrii” vin după o perioadă de pregătire în care semnalele au fost contradictorii. Au pierdut toate jocurile amicale, dar au arătat în destule momente că știu să joace și un fotbal de calitate, în ciuda experienței reduse la nivel de seniori pentru majoritatea componenților lotului. „Da, lumea a văzut doar acest lucru, că am pierdut toate jocurile de verificare pe care le-am avut în această perioadă. Iar o bună parte la o diferență mare de scor. Dar nu rezultatele au fost target-ul nostru. Ținând cont că a fost prima pregătire adevărată la nivel de seniori pentru mulți dintre acești copii, am ținut doar să încercăm să ne adaptăm din mers la rigorile unui fotbal altfel decât îl știau majoritatea dintre ei. E o diferență mare de la junori la senori, chiar dacă noi eram obișnuiți cu meciurile tari din Liga Elitelor. E altceva aici, iar dacă nu te adaptezi cât mai repede, nu poți avea rezultatele dorite”, a declarat unul dintre antrenorii principali ai „urșilor”, Ciprian Anghel.

Oficialul de pe banca Kids Tâmpa Brașov a continuat: „Am muncit foarte mult în aceste două luni de pregătire. Am încercat să concepem o idee de joc care să ne ajute să înscriem mai mult, dar și să ne apărăm mai eficient. Dacă ne uităm după rezultate, ai zice că nu am reușit. Dar nu este un lucru pe care să-l faci de azi pe mâine. Trebuie timp și multă răbdare. Să nu uităm că noi avem în lot foarte mulți copii, care abia acum învață ce e fotbalul la seniori și abia acum descoperă particularitățile unui nivel superior. Îi va ajuta foarte mult pe viitor, dar acum încă sunt la un moment în care trebuie să accepte că vor greși și vor trebui să învețe din propriile erori. Toți avem de învățat, dar asta face meseria noastră mai frumoasă”.

Primul meci pentru „urși” este programat sâmbătă, în deplasare, cu vecinii de clasament de la Olimpic Cetate Râșnov. „Un meci foarte dificil, care va fi cu siguranță influențat de starea gazonului și de vremea de afară. Un joc de luptă, între două echipe aflate în mare nevoie de puncte și care vor dori să înceapă partea a doua a campionatului cu bine. Sperăm să facem un meci bun și să obținem un rezultat pozitiv. Noi suntem pregătiți pentru un retur plin de realizări”, a mai adăugat antrenorul grupării de pe „ICIM”.