Născut pe 21 iunie 1994, Alexandru Țuțu este mijlocaș central. Cel mai vârstnic jucător din lot, a evoluat de-a lungul timpului la FC Brașov (unde a și început fotbalul și și-a făcut junioratul), Corona Brașov, Unirea Tărlungeni, SC Bacău, Sepsi OSK Sfâtnu Gheorghe, AFC Hărman, SR Brașov, Olimpic Cetate Râșnov.

Cum era de așteptat, a avut parte de cei mai mulți antrenori dintre toți „urșii” din lot. „Am lucrat cu foarte mulți antrenori. Am avut ocazia, încă din perioada junioratului, să iau parte la antrenamentele echipei de seniori a lui FC Brașov, prilej cu care m-am pregătit sub comanda lui Sorin Cârțu, Daniel Isăilă, Nelu Nagy, Ionuț Badea sau Marius Șumudică. La Tărlungeni cu Laszlo Balint, la Corona cu Dan Bona, la Bacău cu Viorel Tănase și Cristi Popovici, la Sepsi cu Vali Suciu, la Hărman și la SR cu Florin Stângă, la Râșnov cu Florin Dârvăreanu. Acum am plăcerea să lucrez cu Nicu Văduva, om cu care am crescut la juniorii lui FC Brașov”.

A absolvit… Colegiul Economic Andrei Bârseanu din Brașov.

Este singurul absolvent de facultate din lot (restul băieților au tot timpul în față 😀 )… Facultatea de Inginerie Economică Vasile Alexandri din Bacău.

De mic i s-a spus Deco, deci e de la sine înțeles care este fotbalistul său preferat. Pe lângă portughez, îl apreciază mult și pe Andres Iniesta.

Antrenorul preferat… Jose Pep Guardiola.

Ține cu… FC Barcelona.

În ceea ce privește hobby-urile, Alex spune că „având în vedere că fotbalul nu mai este prioritatea mea numărul unu, a ajuns să fie hobby-ul cu care îmi încarc bateriile 🙂 ”.

Visul vieții… „consider că mi s-a împlinit. Am reușit să îmi intemeiez o familie fericită, iar soția mi-a dăruit cel mai frumos cadou, băiețelul nostru David! 🙂 ”.

Deviza… „După muncă și răsplată!”

Pentru sezonul de primăvară… „personal, îmi doresc să fiu sănătos și să îi ajut pe acești puști din echipă să crească frumos, iar colectiv îmi doresc să jucăm un fotbal cât mai bun, modern și eficient și bineînțeles să acumulăm cât mai multe puncte”.