11 ani de experiență. 11 ani în care Academia de Fotbal ACS Kids Tâmpa Brașov a crescut și format numeroși jucători ce au o șansă importantă de a-și face o carieră impresionantă în cel mai frumos sport de pe planetă. Un proiect sănătos, care a crescut frumos și care trece acum într-o etapă următoare. Astfel, ACS Kids Tâmpa Brașov va participa, cu o echipă de seniori, în sezonul 2002/2021 al Ligii a 3-a, ce va debuta peste mai puțin de o săptămână. „Urșii” de la poalele Tâmpei au fost repartizați în seria a 5-a, alături de alte 3 formații brașovene, AS SR Municipal Brașov, ACS Olimpic Cetate Râșnov și CSM Corona Brașov, dar și de AFC Astra Giurgiu 2, ACS KSE Tg. Secuiesc, ACS Sepsi OSK Sf. Gheorghe 2, CS Blejoi, CSO Plopeni și AFC Odorheiu Secuiesc.

„Suntem conștienți că va fi un sezon foarte greu și că impactul va fi unul dur. Și asta pentru că vom folosi jucători de 2002, 2003, 2004 și chiar 2005, care nu au experiență la seniori. Iar toate oponentele noastre au în componență fotbaliști cu ani mulți în primele 2 ligi al României. Ne vom juca, însă, cartea, aceea de a încerca să producem în fiecare meci un fotbal spectacol. Așa pornim la drum cu cei mai mici copii și acesta este principiul pe care mergem până la capăt. Indiferent de scor, vom încerca să jucăm frumos și să atragem lumea la stadion”, a declarat managerul general al grupării brașovene, Nicu Văduva.

2 „principali”, pe modelul de la naționala Suediei

Prima experiență a ACS Kids Tâmpa la nivel de seniori va fi condusă de pe bancă de un cuplu de antrenori principali, format din Ciprian Anghel și Nicu Văduva. „Ne-am inspirat din modelul echipei naționale de fotbal a Suediei, care a avut 2 selecționeri, pe Tommy Soderberg și Lars Lagerback, și care a fost unul de succes. Și eu și Ciprian suntem implicați încă de la început în acest proiect inedit pentru fotbalul și sportul brașovean și era normal ca să fim și acolo, în linia întâi, la echipa de seniori. Mai ales că sunt băieții pe care i-am crescut amândoi de mici și pe care-i cunoaștem foarte bine. Și pentru noi va fi o aventură, aceasta de «principali» la o echipă de seniori, dar sunt sigur că vom învăța multe și că vom căpăta experiența care să ne ajute să obținem rezultate frumoase”, a mai adăugat Nicu Văduva.

Cei doi tineri antrenori nu vor fi singuri în noua postură, ci vor avea un ajutor important, din partea lui Adrian Hârlab, care va ocupa poziția de director tehnic. Un senior al fotbalui brașovean, Adrian Hârlab va oferi un sprijin important nu doar echipei de seniori, ci și întregii academii. „Este foarte important să ai lângă tine un om cu o asemenea experiență precum nea Adi Hârlab. Ochiul, flerul, experiența, dar mai ales iubirea lui pentru fotbalul brașovean vor face diferența. Sunt sigur că vom avea multe de învățat”, a declarat Ciprian Anghel.

Un nou format în Liga a 3-a

În sezonul 2020-2021, Liga a 3-a va avea un format diferit de cel din anii trecuți, cele 100 de echipe participante fiind împărțite în 10 serii de câte 10 echipe. Practic, campionatul va avea 18 etape, iar primele două clasate din fiecare serie vor intra, la final, într-un play-off de promovare în Liga a 2-a.
„Un format promițător, în care clubul nostru își începe o nouă etapă a «vieții» sale. Avantajul acestui format îl reprezintă cheltuielile competiționale mai mici și programul mai «aerisit», ținând cont de situația actuală, de pandemia de coronavirus. Pe de altă parte, o echipă nouă, alcătuită din jucători foarte tineri, își intră mai greu în ritm, iar un campionat mai lung ne-ar fi dat posibilitatea să avem mai mult timp, mai multe jocuri, pentru a repara efectele pe care le poate produce șocul debutului. Ne asumăm tot ce înseamnă această mișcare. Lupta nu va fi una ușoară, dar suntem convinși că ne vom ridica la așteptările pe care ni le propunem, iar în viitor ne dorim să avem o echipă formată 100% din tineri jucători brașoveni, care să se lupte de la egal la egal cu orice adversar. Dacă ne vom permite să emitem pretenții mai mari decât Liga a 3-a, timpul o va decide”, a mai punctat Ciprian Anghel.

Patru echipe în Liga Elitelor

La fel ca în sezonul trecut, ACS Kids Tâmpa va avea patru echipe în Liga Elitelor: U19, U17, U16 și U15. „Încercăm să rămânem în top cu echipele de juniori, chiar dacă va fi greu. La U19 va fi cel mai dificil, pentru că băieții vor evolua și la seniori. La celelalte trei categorii, vom încerca să ne calificăm în primele 8 pe țară”, a afirmat Adrian Hârlab, directorul tehnic al grupării „alb-albastre”.

Sergiana, sponsor principal al „alb-albaștrilor”

Cu activitate de peste un deceniu la nivelul fotbalului juvenil, ACS Kids Tâmpa și-a format în ultimii doi ani și secții de baschet, volei, handbal, dans sportiv, badminton și gimnastică.
Activitatea echipei de Liga a 3-a, precum și ale celorlalte echipe ale clubului, are ca principal punct financiar de susținere Sergiana Grup, unul dintre cele mai cunoscute branduri ale Brașovului.
„Tot conceptul nostru este format în jurul brașovenilor, de la sportivi și staff până la parteneri. Mulțumim și celorlalți parteneri, care fac eforturi să ne susțină și sperăm ca împreună să ne transformăm proiectele, pas cu pas, într-un alt brand important al județului, de această dată unul sportiv”, a declarat Adrian Zahariea, președintele ACS Kids Tâmpa Brașov.