Proiectul ACS Kids Tâmpa Brașov este unul diferit față de toate încercările din ultima vreme din fotbalul sau sportul brașovean. Este un proiect care își propune să readucă profesionalismul și rezultatele într-un domeniu care a intrat într-un con de umbră în utimii ani. Și când ai lângă tine oameni cu o ambiție și cu o pasiune nemărginită pentru ceea ce fac, cu siguranță lucrurile vor ieși așa cum trebuie.

Academia de fotbal, cea cu care a început toată această aventură ACS Tâmpa / ACS Kids Tâmpa, este una care a reușit să se impună ca fiind numărul 1 în județ, dar și una din cele mai bune din țară. Clasificarea făcută de FRF, dar mai ales rezultatele obținute au demonstrat că „urșii” au viitor. Unul frumos, care poate pune umărul la readucerea în prim plan a fotbalului brașovean. Unul văduvit de echipe în primele două eșaloane fotbalistice și care încă își caută un drum pentru a reveni în elită. Kids Tâmpa a reușit să formeze jucători care sunt prezențe constante la echipele naționale de juniori.

Astfel, Sergiu Pîrvulescu (foto cu nr. 4 pe echipamentul de joc), Nicolas Antone (ambii împrumutați până la finalul sezonului la AS SR Brașov) sunt convocați aproape la fiecare acțiune a lotului național U17. Ba chiar, Pîrvulescu a fost de multe ori desemnat drept căpitanul „tricolorilor” de către selecționerul Adrian Văsâi.

Un alt jucător al „urșilor” care a prins multe meciuri la echipa națională este David Tălmaciu. Fotbalisul brașovean, împrumutat și el până în vară la AS SR Brașov, a prins în ultima vreme mai multe convocări la echipa U18 a României, selecționerul Daniel Oprescu văzând în el un om cu mare potențial. De altfel, talentul, seriozitatea, dar și munca au făcut ca David să crească foarte mult în ultima perioadă. Iar asta îl poate ajuta să prindă un loc în lotul „tricolorilor” care vor participa la Campionatul European U19, competiție găzduită de România în 2021.

Cea mai nouă echipă națională a României este U15. O echipă care s-a format în urmă cu doar un an, în urma unei selecții în cadrul Turneului Speranțelor 2018-2019, dar și a trialurilor interne și externe. Sub îndrumarea directorului tehnic al FRF, Mihai Stoichiță, dar și la recomandările coordonatorilor tehnici Răzvan Rotaru, Iulian Cojocaru, Victor Ene, Valentin Sinescu și Răzvan Stanca, a fost alcătuit un lot de jucători din care face parte și Cătălin Stoica de la Kids Tâmpa Brașov. Elevul lui Florin Nistoroschi i-a impresionat pe oficialii FRF, care au văzut în el un fotbalist de viitor, ce are șanse să crească frumos.

Nu trebuie uitat nici Vadim Covalciuc, „ursul” care este un om important la echipa națională de juniori U17 a Republicii Moldova. Vadim este un jucător care poate crește și mai mult în următoarea perioadă, atât la club, cât și la „națională”.

„Suntem singurul club din Brașov care dă jucători la echipele naționale. Iar asta spune multe despre felul în care se lucrează la noi. Avem în echipa noastră oameni profesioniști, care pun mult suflet și care pot oferi copiiilor cea mai bună șansă de reuși. Suntem bucuroși pentru toți «urșii» care au ajuns la echipa națională și sperăm ca și alții să facă acest pas. Am demonstrat că suntem academia numărul 1 în județ și una din cele ma bune din țară, iar asta ne face să lucrăm și mai mult ca să devenim și mai buni”, a declarat managerul general al ACS Kids Tâmpa Brașov, Nicu Văduva.