Florin Nistoroschi este cel responsabil de destinele echipelor U16 și U15 ale ACS Kids Tâmpa Brașov. Cu ambele participă în Liga Elitelor, cu succes, astfel că perspectivele sunt bune. Din păcate, situația specială prin care trecem l-a forțat pe Florin să-și schimbe planurile. Într-o incertitudine continuă din partea celor responsabili de fotbalul românesc, fostul atacant este de părere că ar fi o idee bună să se renunțe la actualul sezon. Și a oferit și argumente în sprijinul spuselor sale. „Dacă mă întrebi pe mine, eu sunt de părere că ar trebui să renunțăm la actualul sezon. Și de ce spun asta? Pentru că încă nu se știe nimic dacă se va relua sau nu competiția. Sunt tot felul de scenarii care se vehiculează, dar nimic nu e sigur. Dacă s-ar relua cmpetiția în luna iunie, pur și simplu nu ar fi posibil ca să se poată încheia într-un timp rezonabil. Ar fi o perioadă scurtă de antrenament, după care ar urma jocuri într-un ritm foarte alert. Ori, gândiți-vă că acești copii, ca toți de vârsta lor ce participă în Liga Elitelor vor veni după 2 luni fără activitate, de stat în casă. Sigur, au încercat să facă ceva pregătire acasă, dar e greu să obții un nivel bun de condiție fizică între patru pereți, printre piese de mobilier. Dacă se va da drumul la antrenamente, ne va lua 3-4 săptămâni ca să-i punem pe acești copii pe picioare, să obișnuim organismul din nou cu efort. De performanță nici nu e cazul”, a spus Florin Nistoroschi.

Brașoveanul a continuat: „Și mai este o problemă. Foarte mulți copii sunt în an terminal la școală, vor trebui să se concentreze pe materia care le-a fost predată până la suspendarea cursurilor pentru a promova un examen important din viața lor. Astfel că, concentrarea la antrenamente va avea de suferit. Vedeți că este incertă și situația în Liga 1, dar la noi, la Liga Elitelor. Eu zic să ar trebui renunțat la sezonul actual la U17, U16 și U15 și găsită doar o formulă pentru a încheia anul la U19, pentru că trebuie să dăm o câștigătoare care să participe în UEFA Youth League. Vom vedea ce va fi”.

Atât cu cei de la U16, cât și cu cei de U15, Florin a început de aproximativ 2 săptămâni antrenamentele online. „E greu să faci o pregătire cât de cât ok acasă. Dar, ne adaptăm situației și încercăm să facem ce putem. Sperăm să revenim cât mai curând la antrenamentele de pe teren. Așteptăm să vedem și ce decizii vor lua autoritățile”, a mai spus tehnicianul „urșilor”.