Experiență, dorință, ambiție, pasiune și mult suflet. Pe scurt, Constantin Filofie. El este cel mai nou membru al proiectului ACS Kids Tâmpa / ACS Tâmpa Brașov. Constantin sau Costi cum îi spun prietenii se va ocupa de pregătirea fizică a sportivilor de la gruparea „alb-albastră”. Va începe cu fotbalul, dar îi va ajuta apoi pe sportivii și de la celelalte secții pentru a ajunge la un nivel optim de pregătire fizică, tocmai pentru a le asigura o șansă în plus în încercarea de a atinge marea performanță. „Mă bucur să fac parte dintr-un asemenea proiect precum cel de la ACS Kids Tâmpa. În orice sport, pregătirea fizică este aproape la fel de importantă ca și pregătirea tehnico-tactică. Nu se poate una fără cealaltă. Iar când mai adaugi și multă pasiune, rezultatele se vor vedea cu siguranță. Voi încerca, pentru început la fotbal, dar apoi și pentru celelalte secții, să le ofer un program de pregătire și generală, dar și individualizată pentru fiecare disciplină în parte. Totul pentru a ajunge la un nivel optim, care să le permită sportivilor să atingă acea performanță la care visează. Nu va fi ușor, dar experiența pe care o am în spate, ambiția și pasiunea mă vor ajuta să le ofer «urșilor» o șansă în plus. Sportul este o latură a vieții mele, mi-a plăcut și îmi place enorm. Mă bucur foarte mult că am șansa de a împărtăși din experiența mea, din ce am învățat și altora”, a declarat Constantin Filofie.

La cei 35 de ani, Costi are în spate o experiență de 15 ani ca sportiv. A descoperit tainele sportului la Liceul cu Program Sportiv din Brașov, unde a practicat atletismul de performanță (probele de sprint și sărituri), după care și-a continuat activitatea la CSM Brașov, dar și în cadrul MAI (unde a fost sportiv și subofițer, la jandarmi). Iar din 2010 s-a specializat pe pregătirea fizică sportivă și nu numai. Are nenumărate certificate/calificări, precum cele de instructor de fitness și bodybuilding, antrenor de atletism, diplomă de preparator fizic, instructor de sport etc.
„Ne bucurăm foarte mult să-l avem pe Constantin ca parte a proiectului nostru. Pregătirea fizică este importantă în orice sport, iar un profesionist ca el ne poate ajuta să ne atingem mai ușor obiectivele de performanță. Prin aducerea lui Constantin în echipa noastră confirmăm încă o dată că proiectul ACS Kids Tâmpa Brașov – ACS Tâmpa Brașov este unul serios, profesionist și care vrea și va realiza multe. Totodată, ținem să-i mulțumim fostului nostru coleg, Cătălin Voicu, pentru ajutor oferit și să-i urăm mult succes în viitor”, a declarat unul dintre conducătorii ACS Kids Tâmpa Brașov, Nicu Văduva.