Președintele Klaus Iohannis a declarat că după 15 mai nu se va mai prelungi starea de urgență și că vom putea ieși din case fără declarație pe proprie răspundere, astfel că lucrurile încep să arate mai bine. După aproape 2 luni de stat în case, sportivii de la ACS Kids Tâmpa Brașov ar avea șansa de a se pregăti din nou, în funcție de planul de relaxare al măsurilor restrictive ce va fi anunțat de oficialități, într-un cadru mai organizat. Pregătiri care sunt absolut necesare, mai ales pentru grupele mari de la fotbal, care sunt angrenate în Liga Elitelor, cea mai importantă competiție fotbalistică pentru copii și juniori din România.

ACS Kids Tâmpa Brașov U17 mai are de disputat o etapă în sezonul regulat al Ligii Elitelor. Un joc pe propriul teren, contra celor de la UTA Arad. Partidă decisivă pentru calificarea în play-off-ul competiției. O victorie le-ar asigura elevilor lui Ovidiu Mihai prezența între cele mai bune 8 echipe din țară la categoria U17 și o șansă la podium. Dar nu va fi ușor pentru că și oaspeții au nevoie de tot de 3 puncte pentru a fi siguri de locul lor în play-off. „Obiectivul nostru pe termen scurt este să câștigăm jocul cu UTA și să mergem în play-off. Doar victoria ne ajută, așa că trebuie să fim concentrați sută la sută pentru a obține cele 3 puncte. Apoi, în play-off vrem să facem o figură cât mai frumoasă și să terminăm cât mai sus”, a spus Ovidiu Mihai.

Inactivitatea pe o prioadă așa de mare este principalul adversar pentru elevii antrenorului „urșilor”. „Nu înțeleg de ce această ultimă etapă nu s-a disputat în finalul anului trecut. De mulți ani avem parte de ierni blânde, astfel că eu cred că se mai putea juca o etapă atunci și să se stabilească astfel echipele care merg în play-off, în primele 4, dar și pentru ce locuri se vor duela celelalte participante. Sigur, nimeni nu a anticipat această pandemie, care ne-a schimbat, peste noapte, viața tuturor. Încă nu știm când se va relua competiția, cât timp vom avea înainte să ne pregătim. Va fi însă foate greu să-i readucem pe copii la un nivel ridicat de pregătire și de concentrare după o pauză așa de mare. Pe finalul anului trecut eram într-o formă foarte bună, aveam un moral ridicat și asta s-a văzut în rezultatele obținute. Dar acum, după 2 luni de pauză, va fi greu să revenim măcar la jumătate din nivelul de atunci. În mod normal durează 3-4 luni pentru a ajunge la un nivel ridicat de exprimare în joc. Noi vom fi nevoiți să o facem în două săptămâni cel mai probabil. Vestea bună este că și adversarii sunt în aceeași poziție ca noi”, a mai adăugat Ovidiu.

Tânărul tehnician a adăugat că va încerca să pună la punct un program de pregătire pentru a avea cele mai bune șanse de a ajunge în play-off: „Lucrăm la un program de antrenament care să ne ofere cât mai multe șanse de a atinge un nivel fizic, dar și tehnic cât mai ridicat pentru jocul cu UTA. Vom insista pe antrenamente fizice în prima săptămână, cu pauză doar duminica, pentru ca apoi, să lucrăm tehnico-tactic și să încercăm să punem la punct cât mai bine jocul nostru. Nu știu dacă vom avea timp de meciuri amicale, poate doar cu colegii de la U16, U19 și U15, care se pregătesc și ei tot pentru Liga Elitelor. Vom vedea ce va fi. Cu siguranță, după ce se va anunța exact data de disputare a meciului cu UTA, dar și programul ulterior de defășurare al competiției, vom putea avea un plan definitiv de antrenament”.

Ovidiu Mihai are la dispoziție un lot de 18 jucători, copii născuți în anii 2003 și 2004. Din păcate, antrenorul „urșilor” nu se va putea baza în finalul sezonului pe două piese de bază: Nicolas Antone și Sergiu Pîrvulescu. Ambii sunt împrumutați la AS SR Municipal Brașov (Liga a 3-a) și nu mai au drept de joc în Liga Elitelor. Antone nu ar fi putut juca oricum, aflându-se în recuperare după o accidentare. „Erau doi jucători importanți în angrenajul nostru, dar trebuie să mergem înainte și fără ei. Ne vom lupta cu toată puterea pentru a ajunge în play-off și pentru a face o figură frumoasă mai departe”, a conchis Ovidiu.