Cristian Cristea este unul dintre cei mai pasionați oameni de la ACS Kids Tâmpa. Un tânăr care iubește sportul în general și adoră fotbalul. Un om care încearcă tot timpul să fie la curent cu tot ce e nou pentru a ține pasul și pentru a implementa la club noile trenduri și tendințe. Totul pentru a reuși.

Asta a făcut încă de la început, lucru care se vede: ACS Kids Tâmpa / ACS Tâmpa Brașov este numărul 1 în județ și între primele din țară. Coordonator al sectorului de minifotbal din cadrul clubului, Cristian este de părere că începutul este cel mai important. „Considerăm că este esențial modul în care copiii pleacă pe acest drum. Este foarte important ca atât părinții cât și copiii să înțeleagă, și ne bucurăm că au înțeles, că sunt niște etape prin care nu trebuie să trecem «prea ușor». Așa cum la școală pentru a învăța să scriem începem cu liniuțe, bastonașe, învățăm literele pe rând de la A la Z, așa și la fotbal sunt niște etape peste care nu trebuie să sărim dacă dorim performanță. Acesta este motivul pentru care lucrăm cu grupe valorice, iar fiecare copil, indiferent de nivelul de instruire, se antrenează într-un mediu în care să poată progresa. Scopul minifotbalului este acela de a pregăti copiii pentru fotbalul adevarat, cel 11 vs 11. Nu avem presiunea rezultatelor, dar suntem bucuroși când ele vin în urma unui joc frumos, plăcut ochiului, care respectă strategia clubului”, a declarat Cristian Cristea.

Antrenor la grupele 2007 și 2008 (cu prima fiind vicecampion național în 2018), tânărul brașovean este de părere că lucrul cu cei mai mici dintre „urși” este și dificil, dar și frumos în același timp: „Nu este o muncă ușoară, aceea de a îndruma un copil care vrea să facă fotbal să ajungă cât mai aproape de marea performanță. Trebuie să fii mai întâi de toate un bun psiholog, prieten, iar abia apoi poți să începi să construiești. Este dificil, dar în același timp și frumos. Mai ales dacă ai pasiunea și ambiția necesare. Iar noi, la ACS Kids Tâmpa, ne mândrim că avem un colectiv foarte bun de antrenori, oameni pasionați, dedicați, dar mai ales ambițioși. Iar faptul că suntem numărul 1 în Brașov și printre cele mai bune academii din țară, li se datorează în totalitate”.

Cristian Cristea a avut și un mesaj pentru părinții care vor să-și îndrume copilul către fotbal. „Știm că sunt multe alte cluburi unde vă puteți duce copilul pentru a face fotbal. Unele vă pot promite multe, dar noi vă putem oferi garanția că aici, la ACS Kids Tâmpa, copilul dvs. are cadrul ideal de a crește frumos. De a deveni un om cu adevărat de bază pentru societate, dar și de a ajunge acolo unde își dorește. Rezultatele obținute, profesionalismul oamenilor de aici, dar și ambiția și pasiunea noastră ne recomandă ca fiind cea mai bună soluție pentru copilul dvs.”, a spus Cristian, care a adăugat: „Trecem printr-o perioada grea, pricinuită de acesta pandemie, dar suntem încrezători că respectând regulile impuse de autorități lucrurile vor reveni în scurt timp la normal. Transmitem multă sănătate tuturor celor din «familia Kids Tampa», copii, părinți, bunici, fani și abia așteptăm să ne revedem sănătoși”.