Proiectul ACS Kids Tâmpa Brașov / ACS Tâmpa Brașov este unul care vrea să ofere cât mai multe șanse copiiilor din Brașov, dar și nu numai, să facă sport. Și pentru asta este nevoie de diversitate. Astfel că, din februarie, clubul ACS Kids Tâmpa Brașov are o nouă secție: badminton. Un sport complex, dar în același timp și foarte interesant, care nu e așa cunoscut în Brașov. Totuși, badmintonul este o disciplină olimpică ce oferă o șansă importantă pentru marea performanță.

Și aici, ca și la celelalte secții, conducătorii clubului au găsit un om inimos, cu dorință și pasiune, dar mai presus, cu o dragoste nebună pentru acest sport. Iar acel om este Dan Stegaru. Un tânăr care la început a practicat volei, dar care, de 6 ani s-a reorientat spre marea lui pasiune, badmintonul. „Este adevărat, că voleiul a fost primul sport pe care l-am practicat, la nivel de copii și juniori. Dar, în timp, m-am îndrăgostit iremediabil de badminton, o disciplină în care sunt implicat de 6 ani, ca sportiv, dar și ca antrenor. De altfel, am participat la mai multe cursuri de calificare și perfecționare, organizate de federația națională, dar și de cea mondială, tocmai pentru a putea să le ofer elevilor mei o șansă bună de a reuși”, a spus Dan Stegaru.

Tehnicianul brașovean a dat startul antrenamentelor la ACS Kids Tâmpa în luna februarie, dar, din păcate, condițiile actuale au suspendat pregătirea până când se vor liniști lucrurile. „Am început în februrarie cu 20 de sportivi, băieți și fete, pe care format la alte cluburi. Sportivii au vârste între 7 și 16 ani. Chiar dacă suntem o prezență nouă, ca și club, în peisajul badmintonului românesc, avem deja sportivi care au șanse la podium în întrecerile naționale la U11 și U13. Așa că începutul este unul bun, dar suntem deschiși să aducem și mulți alți copii către acest sport, la ACS Kids Tâmpa. Jocul de badminton este unul complex, pentru corp și minte, care îți oferă mari satisfacții, fiind o disciplină rapidă, cel mai rapid sport cu racheta, cu o gamă foarte variată de lovituri. Badmintonul poate fi considerat un sport de masă, pentru că poate fi jucat de la vârsta de 6-7 ani până la vârste de peste 70 ani, cu beneficii pentru fizic – sănătate și întreținerea corpului; social – prieteni și lucru în echipă; emoțional – distracție, încrederea personală, spiritul de echipă; intelect – rezolvarea problemelor, dezvoltarea abilităților pentru a lua decizii intr-un timp scurt. In același timp badmintonul este parte a celui mai important eveniment sportiv de pe planetă, Jocurile Olimpice, putând fi practicat și la nivel înalt, necesitând o foarte bună pregatire, la nivel de performanță, cu stabilirea obiectivelor și a modului în care se poate ajunge la îndeplinirea lor”, a mai adăugat Dan.

În România, badmintonul este într-o tendință de creștere accentuată, federația de profil ajungând la 40 de cluburi afiliate și peste 2500 de sportivi. Dan Stegaru își propune să popularizeze acest sport în Brașov, și nu numai, dar și să formeze sportivi care să ajungă la marea performanță. „ACS Kids Tâmpa susține performanța. Avem aici cadrul perfect pentru a putea să ne atingem obiectivele, unele îndrăznețe. Pentru anul în curs, avem speranțe pentru câștigarea titlurilor de campioni naționali la categoriile U11 și U13, precum și podiumuri și la alte categorii de vârstă. Obiectivele viitoare implică participări cu rezultate notabile la Campionatele Europene U15 și menținerea startului bun, odată cu formarea de noi sportivi cu care să dominăm campionatele naționale”, a explicat Dan Stegaru.

Tânărul antrenor a avut și un îndemn pentru părinții care vor să-și aducă copiii la badminton: „Badmintonul este un sport complex, care ajută enorm și care le poate oferi copiiilor dvs. o șansă unică în viață. Vă așteptăm cu drag la ACS Kids Tâmpa, un loc unde visele pot deveni realitate!”.